2015 yılında merkezi Almanya’da kurulan Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği 3.cü olağan kongresini Ditip Merkez Camii’nde gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Devrekli işadamı Ufuk Saraç derneğin yeni başkanı oldu. Derneğin 3. Olağan Kongresi’ne onur konuğu Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt olurken, Divan kurulu başkanlığına Erol Yukarıbaş, Cevdet Koymalı ve Dursun Döngel oluşturdu. Olağan genel kurula derneğin üyeleri de eşlik etti. Genel Kurulda derneğin faaliyet ile mali rapor okunarak genel kurulca oylanarak kabul edildi. Yapılan konuşmalarda derneğin mevcut Başkanı Şahin Tabakoğlu kongrenin hayırlı olmasını dilerken, yeni yönetime başarılar diledi.

“NEREDE DEVREKLİ VARSA EMRİNDEYİM”

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ise burada yaptığı konuşmasında; “Nerede Devrekli varsa emrindeyim, birlik ve beraberlik içinde olmalarını ve yeni yönetime başarılar diliyorum, önceki dönem görev yapanlara ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DA YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİK ve BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ” Derneğin yeni başkanı işadamı Ufuk Saraç ise; “Beni ve yönetim kurulu seçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Avrupa’da yaşayan hemşerilerimin emrindeyim. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizi oy birliğiyle seçtiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ Derneğin yeni Başkanı Ufuk Saraç’ın Başkanlığında yönetim kurulu; Mustafa Yağcı, Vedat Karagülle, Metin Göktepe, Mevlüd Özcan, Aytekin Gözsöz, Ramazan Topal, Özkan Yağcı, Yüksel Pekmezci, Cihan Bayram, Ayhan Karaustaoğlu ve Yüksel Kafalı olarak belirlendi.


Editör: TE Bilisim