MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, dün yerel gazetelerde çıkan ve Zonguldak’ın Belediye Başkan adayıyım konusunda ki çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Ayan, kendi ağzımla ben adayım kelimesi kullanmadığını ifade etti.

Ayan, Ben MHP Zonguldak İl Başkanıyım ve bu zamana kadar hiçbir yere aday olmadım. Bu makamlarda bulunan insanlar olarak Genel Başkanımız, Yerel Yönetimler Başkanlarımız bizi bir yerlere layık görürlerse Zonguldak kamuoyu da bizden yana bir tasarruf uygularsa bizler bu süreçte liderlik edebileceğimizi belirttik.

Dolayısıyla ittifak sürecinin yaşandığı bir dönemde sonuçta bir çatı adayı mı olacak yoksa her parti kendi adayını mı belirleyecek bunlarda da bir belirsizlik söz konusudur. Daha önce yaptığım açıklamayı tekrar yenilemek istiyorum. Zonguldak’ta bir çözümsüzlük Zonguldak’ta bir sahipsizlik vardır. Bundan dolayı da şahsıma taleplerin geldiğini söylemek istiyorum. Böyle bir algının oluşması halinde hizmetin her alanda yapılabileceğini, Genel Merkezimizde bize uygun görüyorsa böyle bir süreçte öne çıkabileceğimizi belirtmek istiyorum. Daha seçime 13 ay gibi bir zaman vardır. Biliyorsunuz ki daha önce bir belediye başkanlığı yapmış olan Zeki Çakan söz konusudur. Bu ağabeyimiz ile istişare etmeden genel merkezi istişare yapmadan buradan net bir tavır ortaya koymayız. Kaldı ki, biz adayı belirledikten sonra büyük bir salonda bunu açıklarız. Takdiri sizlere bırakıyorum. Ben doğrudan adayım diye bir kelime kullanmadım ”dedi.

Editör: TE Bilisim