Zonguldak Merkez İlçede hava kalitesi çok daha tehlikeli duruma gelirken, Santraller bölgesi olan Çatalağzı’nda “orta” derece kirlilik verileri, Santrallerden gelen hava kirliliğinin Zonguldak Merkezi nasıl etki altına aldığını gösterdi.

Zonguldak ve Ereğli hava kirli…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava izleme sitesinde yayınladığı verilere göre Zonguldak ve İlçesi Ereğli ‘Hassas’, Turuncu alarmı verildi.

Santral Bölgesinde

Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre EREN Enerji Santrallerinin kurulu bulunduğu Çatalağzı’nda “Orta” derece hava kirliliği olduğu belirtildi.

Ereğli’yi ERDEMİR mi kirletiyor?

Ereğli ilçesinde hava kalitesi ve havadaki partikül oranlarının ulusal ve Avrupa Birliği üst sınırlarının 3 katına çıktı. AB ve ulusal üst sınırı 50 olması gereken PM10 değeri Ereğli'de son 24 saatlik ortalaması 157 olarak ölçüldü.

Ereğli ilçesinde doğalgaz kullanılmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava ölçümlerinde Ereğli Merkez’de yaşanan hava kirliliğinin nedeni olarak ERDEMİR gösteriliyor.

Bakanlık verilerine göre Santrallar bölgesinde “Orta” derecede kirlilik yaşanırken Zonguldak merkezde “Orta” değerlerin üzerinde “Hassas” uyarısı yapılması, Santrallerin şehir merkezini kirlettiğini ortaya koydu.


Editör: TE Bilisim