1986 Yılında Kilimli Belediyesi tarafından resmi olarak ve imar planlarında ‘ticari alan’ olarak yer alan Kilimli Balıkçı barınaklarını yıkmak isteyen Belediye Başkanı Kamil Altun bu gün balıkçılarla toplantı yaptı.

Kilimli Balıkçı Barınakları Derneği Başkanı Ertuğrul Kınayer ve balıkçılar Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun giderek yıkımın yasal olmayacağını söylediler.

İmar planlarında yer alan alanla ilgili daha önceki Belediye Başkanı Seçkin Özdemir döneminde yıkıma karşı mahkemenin ‘yıkılamaz’ kararını olduğunu belirten balıkçılar, Başkan Altun’un yıkımda ısrarcı olduğunu söylediler.

96 üye, 40 barakanın olduğu alanda ilgili yasal haklarını Kamil Altun’a anlatamayan balıkçılar, saat 14.00’de Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir’e çıkarak sorunlarını anlatmayı deneyecekler.

Yasal haklarımızı kullanacağız

Dernek Başkanı Kınayer, “1986 yılında zamanın Belediye Başkanı Gültekin Parlar döneminde belediye meclis kararı ile yapılan barakalar imar planlarında da var. Elektiriğimizi, suyumuzu ticari olarak ödüyoruz. Doğalgaz hattı da döşendi. 2015 yılında benzer bir yıkım talebi sonrası mahkemeye verdik, mahkeme lehimize karar verdi. Ancak yasal haklarımızı Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’a anlatamıyoruz yada anlamak istemiyor. Durumu tekrar Kaymakam beyle görüşeceğiz. Bir sonuca ulaşamazsak yasal haklarımızı kullanacağız elbette” dedi.

Editör: TE Bilisim