Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nden izinleri almalarına rağmen Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan tarafından engellenen Alperenler ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Yöneticileri son anda apar topar Soğuksu Cami önünde aşure dağıtmak zorunda kaldı.

Önce izin veren daha sonra “Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan Uzunmehmet Camiinde dağıtmanıza izin vermiyor” diyen yetkiler karşısında şaşkına dönen Alperenler ve BBP yetkilileri neye uğradıklarını şaşırdı.

BBP İl Başkanı Serdal Acar yaptığı basın açıklamasında, “Zonguldak'ta Bugün Alperen ocakları adına yaptığımız aşure dağıtımında karşılaştığımız engelleme, bizleri ve camiamızı son derece üzmüştür. Her yıl geleneksel olarak yaptığımız aşure dağıtımında gerekli izinlerimizi valilikten ve sonrasında Emniyet teşkilatından aldıktan sonra, Uzun mehmet camisi önünde cuma namazı çıkışında  aşure dağıtımı yapacağımız sırada belediye yetkililerince telefonla oradaki emniyet görevlilerini arayıp müsaade verilmemesini söylemesi sonucu uzunmehmet camisindeki aşure dağıtımını Soğuksu Hz. Ömer camisi önünde yaptık.

2019 daki yerel seçimde büyük birlik partisi olarak Cumhur ittifakında ki desteğimizi Ömer selim alan adına kullanarak aday çıkarmadığımızı kamuoyu bilmektedir. Seçimden önce ve sonra başkanlığı kazanan sayın Ömer selim alan bey her platformda Büyük Birlik Partisi ne minnetlerini ve teşekkürlerini ortaya koymakta idi. Bugün yapılan bu engelleme tüm camiamızı derinden yaralamıştır.

Aşure günü demek birlik ve kardeşlik demektir. Valilik ve emniyetten alınan bu tür izinler ne zamandır belediye başkanlığından da alınmaya başlanmıştır?

Aşure dağıtımı yapılamayan yerde su ve çay dağıtımına nasıl izin verilmektedir. Kimse BBP ve Alperen ocaklarının önünü kesmek adına bu tarz engellemeler ile karşımıza çıkmasın. Bu ve bunun gibi hareketler mutlaka karşılığını bulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Editör: TE Bilisim