AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Elmas TV’de Murat Altay’ın konuğu oldu.

Murat Altay’ın “Belediye seçimlerinde birlikte çalıştınız, ne oldu da Belediye Başkanı ile ters düştünüz, yada düşürüldünüz” sorusu üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan “Kol kırılır yen içinde kalır” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın görevden aldırmaya çalıştığı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Başkan Alan ile kişisel hiçbir kavgasının olmadığını, olamayacağını söyledi.

İşte Çağlayan’ın o soruya yanıtı;

Hiçbir yapı problemsiz olmaz, tek düze değiliz ki biz, farklılıkları olan insanlarınız, AK Parti o yüzden toplumun geniş kesimlerini temsil eden bir Partidir. Bizim yaşanmış, tüm samimiyetimle söylüyorum. Yaşanmış karşılıklı hiçbir tartışmamız olmadı, kişisel bir tartışmamız hiç olmadı. Maddelerde bir tartışma olur, muhakkak olur. Doğru ve dürüst siyasetin tek limanı ahlaktır, bizim de bu ahlak içinde sorulara yanıt vermemiz şart. Partinin bir tüzüğü vardır, bunlara uygun hareket etmemiz lazım. Biz seçimde de söyledik, pazara

Partinin tüzüğüne, iç tüzüğüne uygun hareket etmemiz lazım. Ben kan bağım olan insanlarla nasıl ilişkiler yürütüyorsam, gönül bağım olan insanlarla ilişkileri yürütmek zorundayız. Kendi kaprislerimiz, hırslarımız yüzünden birbirimizi yeyip de bu kenti hizmetsiz bırakma şansımız yok. Ben inanırsam eğer kişisel kapris ve egolarımız yüzünden yapılıyor bu gün istifa ederim. Hepimizin sınırlı, yetkili ve yetkisiz olduğumuz durumlar vardır. Biz kentimizi konuşmamız lazım. Hırsla çekişmeye ile halledemeyiz. Önümüzde çok büyük bir fırsat var. Sahil projemiz var. Vali Ahmet Çınar döneminde başlamıştı. Çok büyük ve güzel bir proje, Lavvuar alanı projesi var. Kimin hırsına bir şehir kurban edilebilir. Ben kimse ile kavga ederek bu şehrin, partimin zarar vermesini istemem. Buna imkanda vermem, izin de vermem” dedi.

Murat Altay’ın, “Peki yaşanan bu soğuk savaş nedir” sorusu üzerine Mustafa Çağlayan, “Kongre döneminde bunlar olur, gazeteler üzerinden istifası istendi filan denildi. Genel Merkezden sen istifa et gibi bir şey kesinlikle söylenmedi. Bu süreçle alakalı. Kongre dönemlerinde olur. Corona nedeniyle ertelendi.

Mustafa Çağlayan, “Partinin tuvaletini temizlemiş bir insan olarak söylüyorum yarın Genel Merkez derse ki “git yine tuvalet temizle” temizlerim. Dava adamı olmak böyle bir şey” dedi.

Editör: TE Bilisim