İYİ Parti olarak bugüne kadar Zonguldak'ımızın yararına yapılan her işi siyasi fark gözetmeksizin destekleyeceğimizi, Zonguldak yararına olmayan konularda da karşı duracağımızı açıklamıştık. Bugüne kadarda buna uygun davrandık diyen Erkmen, '    Bu anlamda Zonguldak yararına doğru politikalar üretebilme anlamında tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog içinde olmaya özellikle özen gösteriyoruz. Ancak maalesef bizden Belediye Meclisinde yeri geldiğinde destek isteyen ve Zonguldak yararına ise destek verdiğimiz Zonguldak Belediye Başkanlığı, Zonguldak'ta yaşayan herkesin bilmesi gereken, buna göre Belediyeyi değerlendireceği sorularımıza cevap verme tenezzülünde bile bulunmamıştır. Her şey den önce siyasi nezakete sığmayan bu davranışı kınıyoruz.' dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Erkmen Zonguldak Belediyesinin Milliyetçi Hareket Partisinin sorularına açıklıkla cevap verilmesinin ardında partizanlık yattığını İYİ Partinin sorularına cevap verilmediğini kayderek, bilgi, edinme kanunu çerçevesinde TOKİ Yetkililierini Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, 'MHP İl Başkanı, yerel basına verdiği demeçte Belediye Başkanının kendilerine Belediye ve Projeleri ile ilgili her zaman, istediklerinde bilgi verdiğini açıklamış. Keşke belediye için partizanlık yapmayıp diğer partilere de aynı davranışı yapsalar diyeceğiz ama soruya cevap vermeyenler, PROJE İÇERİĞİNİ PAYLAŞIR MI ?
    4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununa göre Kamu Kurum ve Kuruluşları kendilerine sorulan soruları, yine aynı kanun gereği 15 gün içinde cevaplamak zorundadır. Cevap vermeyerek görevini ihmal eden Belediye Başkan ve görevlileri ile yine aynı şekilde sorduğumuz sorulara cevap vermeyen TOKİ yetkilileri hakkında aynı kanun gereği idari ve cezai işlem yapılmak üzere Zonguldak Valilik Makamına ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.
    Demokrasi şeffaflık rejimidir. Sorulara cevap vermemek bir yerde bir şeyleri saklama anlamına gelir. Zonguldak halkından saklanan nedir ? Zonguldak insanının bu soruların cevabını bilmesi en temel hakkı değil midir? Bizim amacımız güzel olanı, iyi yapılanı alkışlamaktır, desteklemektir. Ama herhalde bilmediğimiz konuları alkış tutmakta bizim ve Zonguldak halkının görevi değildir. 
    Bu durumu Zonguldak kamuoyu ile paylaşır, Zonguldaklı hemşehrilerimizin bilmesini istediğimiz ve cevabını alamadığımız soruları da ekte bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla..'

Erkmen'in Zonguldak Belediye Başkanlığına Yazılan ve Bilgi edinme kanunu kapsamında cevap verilmesini istedikleri sorular şöyle;

ZONGULDAK BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA

    4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği aşağıdaki hususların yazılı olarak tarafımıza cevaplandırılmasını arz ederiz.
1.    Mahalli İdareler seçimi yapılıp, göreve başladığınız tarih itibarıyla  ( 31/03/2019 ) Zonguldak Belediyesinde :
a)    Kaç Kişi Memur Statüsünde,
b)    Kaç Kişi İşçi Statüsünde,
c)    Kaç Kişi Hizmet Alımı Yöntemiyle Çalışıyordu.
Sonuç itibariyle Belediyenin toplam çalışan sayısı kaçtı ?
2.    01/11/2020 tarihi itibariyle Zonguldak Belediyesinde:
a)    Kaç Kişi Memur Statüsünde,
b)    Kaç Kişi İşçi Statüsünde,
c)    Kaç Kişi Hizmet Alımı Yöntemiyle Çalışıyor.
Sonuç itibariyle 01/11/2020 tarihi itibariyle toplam çalışan sayınız kaç ?
3.     Zonguldak Belediyesinin ( 31/03/2019 ) tarihi itibariyle
a)    Kamuya,
b)    Özel Sektöre, Piyasaya
c)    Belediye Çalışanlarına olan Borç Toplamı Nedir ?
4.    01/11/2020 Tarihi İtibariyle 
a)    Kamuya,
b)    Özel Sektöre, Piyasaya
c)    Belediye Çalışanlarına olan Belediyenin Borç Toplamı Ne Kadardır ?
5.    a)  31/03/2019 Tarihi İtibariyle Belediyenin Elindeki Kiralık Araç Sayısı Ne Kadardır ?
b) 01/11/2020 Tarihi İtibariyle Belediyenin Elindeki Kiralık Araç Sayısı Ne Kadardır ?
6.    31/03/2019 Tarihinden Bugüne ( İller Bankasından Gelen Belediye Payları Hariç ), Hazineden ve ya Başka Kamu Kaynaklarından Belediye Kasasına Giren Para Miktarı Ne Kadardır ?
7.    a) 31/03/2019 Tarihi İtibariyle TOKİ’ ye Borçlanma Var Mıdır ? Varsa Borç Ne Kadardır ?
 b) 01/11/2020 Tarihi İtibariyle TOKİ’ ye Borçlanma Var Mıdır ? Varsa Borç Ne Kadardır ? Borç Varsa Belediye Tarafından Herhangi Bir Karşılık ve ya Taahhüt Verilmiş Midir ?


TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞINA
BİLKENT/ANKARA

Başkanlığınızın, Zonguldak Belediyesi ile birlikte Zonguldak için güzel projeler yaptığını görüyoruz. Yapılan hizmetler için teşekkür ediyoruz.
 Bu konuda Zonguldak Belediye Başkanlığı, zaman zaman Belediye Meclisine borçlanma yetkisi talep etmektedir. Bizimde sağlıklı değerlendirmeler yapabilmemiz açısından.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre, aşağıdaki hususların cevaplandırılması için gereğini arz ediyoruz.
Saygılarımla.


1.    Başkanlığınızın Zonguldak Belediyesi ile müştereken yürüttüğü projeler hangileridir ?
2.    Bu projelerin , proje tutarları ne kadardır ?
3.    Her hangi bir proje için Başkanlığınızın, proje bazında maddi desteği nedir ?
4.    Bu projeler ile ilgili, her biri için ayrı ayrı Zonguldak Belediyesinin Başkanlığına verdiği taahhüt ve ya karşılık ne kadardır ?
5.    Zonguldak Merkez İl Belediyesi dışında, Zonguldak İli sınırları dahilinde başka Belediyelerle yapılan ortak proje çalışmaları var mıdır? Varsa nelerdir ?'

Editör: TE Bilisim