Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Murat İleri arasında görülen davada karar çıktı.

Sosyal medya hesabında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın eşine şiddet uyguladığına yönelik paylaşım yapan Murat İleri, Kantarcı tarafından açılan “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” davada beraat etti.

Yerel mahkeme “…Katılanın Belediye Başkanı olması hasebiyle topluma mal olmuş bir figür olduğu, sıradan bir kimse ile karşılaştırıldığında siyasetçilerin kabul edilebilir eleştiri sınırlarının daha geniş olduğunun gerek iç hukukumuz, gerekse uluslararası mahkeme kararlarında belirtildiği, sanık Murat’ın katılana yönelik paylaşımlarının ağır eleştiri olarak kabulü gerektiği ve hakaret suçunun unsurlarını itibariyle oluşmadığı” gerekçesi ile Murat İleri’ye beraat kararı verdi.

Kantarcı ise beraat kararını istinaf etmek istedi. Ancak İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin kararı hukuka uygun bulduğu gerekçesi ile  İstinaf başvurusunun esastan ‘reddine’ karar verdi.

Beraat kararının ardından Murat İleri, "

Bunca acı ve sıkıntı içinde bir müjdeli haber geldi nihayet...

Chp li Çaycuma belediye başkanı Sayın Bülent Kantarcı'nın kamuoyunca bilinen ve yerel medyaya da gündem olan, eşini tekme tokat dövmesi ve hapis Cezası alması ile ilgili konuyla alakalı bilge, belge paylaştığım iddiasıyla aleyhimde DAVA açılmıştı.

Bilinen o ki; sayın Kantarcı eşini tekme,tokat dövmesiyle ilgili olarak, Bodrum Mahkemesince yargılanmıştı.

Hamd olsun ki; Yüksek mahkeme tarafımı haklı buldu ve AKLANDIM...

Tüm içtenliğimle söylüyorum:

Kahrolsun Kadına kalkan Eller...

Kahrolsun Kadına Şiddet Uygulayan Müptezeller ...

Ve Allah belasını versin Kadına El kaldırılan tüm gereksizlerin!" yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilisim