Zonguldak Valisi Ahmet  Çınar, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile birlikte  Dilaver Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali  Çınar, Tüm mahallelerde düzenli olarak  toplantılar yapacaklarını ve bu toplantılarla da vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyeceklerini söyledi. Bu anlamda bugün Dilaverde mahallesinde olduk ve siz değerli vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinlemeye geldik ”dedi.

Vali Çınar sonrasında konuşan Dilaver Mahallesi sakinleri, yolların asfaltlanması, park yapılması, sağlık ocağı hizmeti sağlanması ve Gökgöl Mağarası istikametindeki dönüş yolunun trafiğe açılması ile ilgili taleplerini dile getirndiler.

Ayrıca, mahalleli kanalizasyon suyunun açık bir şekilde Giresun Mahallesi’nden dereye aktığını, bunun da kalıcı sağlık sorunlarına yol açacağından endişe ettiklerini dile getirdi.

En önemli konulardan bir tanesi olan kömür şirketlerinin de 5 tanesinin üretime kapanmasını, gençlerin işsiz kaldığını dile getiren vatandaşlar bu soruna da kalıcı çözümler bulunmasını Vali Çınar’dan istediler.

Vatandaşlar Belediye’yi de Çınar’a şikayet ettiler. Vali Çınar’a belediyeden hizmet alamadıkları konusunda serzenişte bulunan vatandaşlar,  CHP’lilerin belediyeden kolayca hizmet alabildiklerini fakat diğer vatandaşların hizmet almakta zorluk çektiğini getirdiler.

Çınar ise Eğer böyle bir anlayış var ise bu sakat bir anlayıştır derken, vatandaşlara park sözünü vererek; “Eğer belediye yapmazsa ben yaparım” ifadesine yer verdi.

Yapılan toplantı sonrasında Vali Çınar beraberinde Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve Mahalle muhtarı Bülent Bektaş ile birlikte mahallede bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra mahalleden ayrıldı.

Toplantı ardından Muhtar Bektaş Vali Çınar ile birlikte sosyal tesisleri ve futbol sahasını gezerek, tamamlanmaları için vali Çınar’dan destek istedi…

 

Editör: TE Bilisim