Dönemin Kaymakamı Serkan Keçeli tarafından soruşturma açılan Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal’a Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2019/643, 2021/335 karar nolu, “Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve 4 Milyon TL zimmet” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmek amacıyla bilirkişiye istediği raporu hazırlatma karşılığında 100 Bin lira rüşvet vererek yargıyı yanıltarak haksız bir şekilde beraat ettiği iddia edilmişti.

Rüşvetin tanığı Güpgüpoğlu ifade verdi…

Tempo Gazetesi, imar rantları ve usulsüzlükleri ile gündemden düşmeyen AK Partili Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın “Rüşvet vererek beraat etti” iddiasını gündeme taşımasının ardından Filyos’ta 400 yataklı Otel inşaatını sürdüren iş adamı Galip Serkan Güpgüpoğlu, rüşvetin tanığı olarak Çaycuma Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi.

İsmail Recai Şanlı, arabuluculuğa soyundu…

Başkan Ünal’ın imar rantı sağladığı Zonguldakspor Kulübü eski Başkanı İsmail Recai Şanlı, iş adamı Güpgüpoğlu’ndan ifadeyi geri çekmesini istedi. Geri adım atmayan Güpgüpoğlu bu kez de Otel inşaatının mühürlenmesi tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Ömer Ünal’ın taleplerini karşılamayan Galip Güpgüpoğlu’nun dün öğle saatlerinde Belediye tarafından Otel inşaatı mühürlendi.

Tehditlere rağmen ifade verdi…

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın özel kalem müdürü Koray adında bir şahısın cep telefonuyla arandığını ve makamda Ömer Ünal ile bir araya geldiğini Çaycuma Savcılığı’na anlatan Galip serkan Güpgüpoğlu, “Ömer Ünal, Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde bir dava dosyası olduğunu söyleyerek bir şeyler anlatmaya başladı. Bu dosyanın Ankara’da birilişkişiye gönderildiğini, bilirkişilerin Fethi Dinçer, Nazmi Yüksekzeybek, Şahika Nur Ayhan, Dinçer Gönen olduğunu, bilirkişiler ile irtibata geçtiğini ve kendi lehine rapor tanzim etmesi için bilirkişilere 100 Bin TL para verdiğini, hatta bu parayı bilirkişiler hazırladıktan sonra Avukatı olan Ferruh Ünlütürk raporu okuduktan sonra bilirkişilere verdiğini anlattı. 100 Bin TL vergi gün 05/03/2021 tarihli bilirkişi raporunun UYAP kaydına alındığı gün olduğunu söyledi. Ben bana yönelik bu ikrarı içerir söylemleri ile ilgili Ömer Ünal ve bilirkişi heyeti hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum” dedi.

“Ömer Ünal, verdiği rüşveti, tehdit ederek benden istedi…”

Otel inşaatı Ömer Ünal tarafından dün mühürlenen Galip Serkan Güpgüpoğlu, Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifade de, Ömer Ünal’ın bilirkişiye verdiği rüşveti kendisinden tahsil etmeye çalıştığını, ödemeyi yapmadığı taktirde inşaatı mühürleyeceğini söyleyerek tehdit edildiğini söyledi.

İşte Galip Serkan Güpgüpoğlu’nun o ifadesi…

 Benim şikayetimin konusu Ömer Ünal’ın bana bunları anlattıktan sonra bilirkişilere verdiği 100 Bin TL parayı benden istemesidir. Kendisi bana 100 Bin lira zararını benim kendisine ödememi, eğer ödemezsem yapmış olacağı ruhsatı iptal edeceğini, encümenlere para cezası kestireceğini, sürekli baskı uygulayacağını ve ruhsatın bitiminde yenilemeyeceğini belirterek beni tehdit etmiştir. Bende kendisine böyle bir parayı ödemeyeceğimi bunun suç olduğunu ve bu suça iştirak etmeyeceğimi söyledim ve talep ettiği 100 Bin lirayı bana çıkaracağı zorluklara rağmen ödemedim”

Editör: TE Bilisim