Kıdem Tazminatlarının Fona aktarılması gündemi nedeniyle emeklilik için başvuran bin 400 Madenci yılsonunda sorunsuz emekliliğe hak kazanmış olacak.

Kıdem tazminatlarının Fon’a aktarılmasının rafa kalkmasının ardından rahat bir nefes alan madenciler yılsonunda emekliye ayrılarak hak ettikleri kıdem tazminatlarını alabilecek.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil 7 bin 900 olan işçi sayısının yıl sonunda emekliye ayrılacak olan bin 400 işçi ile 6 bin 500 işçinin kurumda çalışmaya devam edeceğini belirterek Norm Kadro konusunda TTK ile ayni görüşte olduklarını söyledi.

Norm Kadro 14 bin 500 olmalı

Yeşil, ‘Bin 400 madenci yılsonunda emekliliğe hazırlanırken kıdem tazminatlarının fona aktarılması şimdilik rafa kaldırıldığı için madencilerimiz rahatladı. Bin 500 arkadaşımız emekli olmasının ardından işçi sayımız biraz daha düşere 6 bin 500 olacak. Bu da yer altındaki işlerin biraz daha aksamasına neden olacak. Bu da iş sağlığı ve güvenliği açısından sıkıntılar doğuracak. Norm kadro ile çalışmak istediğimizi her zaman dile getiriyoruz. Her sene emekli olan işçi arkadaşımız kadar kuruma işçi alınmasını talep ediyoruz. Şu anda 7 bin 900 işçimiz var. Norm kadro isteğimiz 14 bin 500 biz yeniden bir norm kadro belirlenmesini ve buna göre çalışılmasını istedik. Kurumdaki arkadaşlarımız da buna sıcak bakıyor. Toplu işçi alımındansa norm kadro konusunda ısrar ediyoruz. Bu sayede işçi arkadaşlarımızın da daha verimli olacağına inanıyoruz’ dedi.

Editör: TE Bilisim