Bolu Dağı Tüneli’nde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Otoyolun İstanbul istikameti kaza sebebiyle araç trafiğine kapatıldı.

Olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi alan Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Bir vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. 6 kişi de hafif yaralandı. Tüm ekiplerimiz burada. Yolda karla alakalı herhangi bir buzlanma, kayma gibi durumun söz konusu olmadığını düşünüyoruz" dedi.


Bolu Dağı Tüneli’nde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Otoyolun İstanbul istikameti kaza sebebiyle araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi alan Bolu Valisi Erkan Kılıç, " Bir vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. 6 kişi de hafif yaralandı. Yolumuzu hızlı şekilde trafiği açmaya çalışıyoruz. Tüm ekiplerimiz burada. Yolda karla alakalı herhangi bir buzlanma, kayma gibi durumun söz konusu olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Kaza, saat 13.00 sıralarında TEM Otoyolu İstanbul istikameti Bolu Dağı geçişi tünel içinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sol şeritte seyir halinde olan 34 LA 4227 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce bankete, ardından 34 EKY 39 plakalı tırın tekerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil ters döndü. Kazayı gören Karayolları personelleri, kar küreme aracından inerek sürücüye yardım etmek istedi. Bu sırada 81 EL 481 plakalı yolcu otobüsü de kazayı fark edemeyerek, ters dönen otomobile çarptı. Otobüsün de çarpmasıyla savrulan otomobil, park halindeki kar küreme aracına arkadan çarptı. Feci kazada otomobil sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti, 1 Karayolları personeli ve otobüsteki 5 yolcu yaralandı.

Editör: TE Bilisim