AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanlığı konusunda Ankara’da bastırıyor.

Devletle iş yapan müteahhit Yusuf Ataman’ı İlçe Başkanlığında destekliyor görünen Milletvekili Hamdi Uçar’ın asıl gizli adayının geçmişte adaylık için para aldığı iddiaları ile gündeme gelen Yusuf Alboğa’nın oğlu Ferit Alboğa oldu.

2014 Yılında yapılan yerel seçimlerde anketlerden açık ara önde çıkan Mustafa Kalaycı’yı son anda aday göstermeyen dönemin İl Başkanı Hamdi Uçar, 80 bin lira para aldığı iddialarına karşın Yusuf Alboğa’yı aday göstermiş ve o beldede seçimi açık ara farkla AK Parti’ye kaybettirmişti.

Ticaretini Karadenizlilerle yapan, “Dostlarım hep Karadenizli” diyen ancak yerel siyasette ‘yerli’ lobisinin baş aktörlüğüne oynayarak etnik kökenciliği siyasi sermaye olarak kullanan Milletvekili Hamdi Uçar’ın, AK Parti’yi, kentte sürekli ‘yerli-yabancı’ kavgasına taşıması parti tabanında ve kamuoyunda tepkilere neden olurken, geçmişte yaşananlarla bu gün aday yapmak istediği insanların bir tesadüf mü, yoksa siyasi çıkarlar mı olduğu merak ediliyor.

İşte habere ilişkin tüm detaylar ve geçmişte çıkan haberler…

2014 Yerel seçimlerinde Karaman’ının kaybedilmesine neden olmuştu…

Milletvekili Hamdi Uçar’ın bu gün Merkez İlçe Başkanı olması istediği Ferit Alboğa, 2014 yılında yapılan Karaman Belediye Başkan adayı Yusuf Alboğa’nın oğlu.

Yerel seçimler öncesi yapılan tüm anket çalışmalarında Mustafa Kalaycı anketlerde önde çıkmasına rağmen dönemin İl Başkanı Hamdi Uçar, ısrarla Yusuf Alboğa’yı aday yapmak istiyordu.

Hamdi Uçar’ın para aldığı iddiaları nedeniyle vatandaşlar partiyi basmıştı!

AK Parti’de rozet takılması bekleyen Mustafa Kalaycı ise parti içinde çıkan “Hamdi Uçar, Yusuf Alboğa’dan para aldı, aday Yusuf Alboğa olacak” söylentileri üzerine ekibi, partililer ve halkla birlikte AK Parti İl binasına gelerek Hamdi Uçar ile tartışmıştı.

Adaylık için Uçar ile görüşmeye gelen Kalaycı, önceki başkan Alboğa’yı da eleştirerek, “Onun parası, benim halkım var” demişti.

Tüm bu tartışma ve para alış-verişinin olduğu iddialarına rağmen anketlerden çıkan Mustafa Kalaycı değil, Yusuf Alboğa AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı olmuştu.

Alboğa AK Parti adayı,

Kalaycı MHP adayı olarak seçime girdi

AK Parti’den aday gösterilmeyen Mustafa Kalaycı, MHP’nin adayı olarak, Yusuf Alboğa ise AK Parti şemsiyesi altında seçime girdiler.

Hamdi Uçar, AK Parti’ye seçim kaybettirdi!

MHP adayı olarak seçime giren Kalaycı, bin 700 seçmenden 918’inin oyunu alarak başkan seçildi. Rakibi AK Partili Yusuf Alboğa’dan 297 fazla oy alan Mustafa Kalaycı, beldede ikinci kez başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Yapılan anketlere ve halkın tercihine rağmen ısrarla Yusuf Alboğa’yı aday yapan İl Başkanı Hamdi Uçar, Karaman’da AK Parti’ye seçim kaybettirmişti.

Kızını usulsüz işe aldırdı, halkın gözünde bitti!

Beldede sevilmesine rağmen kızını usulsüz olarak Karaman Belediyesi’ne işe alan ve bu konunun haber yapılmasının ardından hakkında suç duyurusunda bulunan Yusuf Alboğa hapis yatmıştı.

Kızını usulsüz işe alan ve hapis yatan Yusuf Alboğa, yapılan ilk seçimde halk tarafından sandığa gömülmüştü.

Para aldı iddialarına rağmen aday yaptı, seçimi kaybetti!

Dönemin İl başkanı Hamdi Uçar, Alboğa’nın yaptığı usulsüz işleri, halkın tepkisini görmesine ve kendi aralarında adaylık nedeniyle para alış-verişi yapıldığı iddialarına rağmen Yusuf Alboğa’yı aday göstermiş ve partinin kaybetmesine neden olmuştu.

Para iddiası mahkemeye taşınmıştı!

Dönemin Milletvekilleride çıkan iddialar karşısında zor günler geçirmiş, seçimin hemen ardından Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan MHP’li Mustafa Kalaycı, Karaman eski Belediye Başkanı Yusuf Alboğa ile İl Başkanı Hamdi Uçar’ın hakkında söylenti çıkardığı, Alboğa’nın Uçar’a 80 bin TL para verdiği iddiası üzerine mahkemeye dava açacağı basına yansımıştı.

Geçmişte, para alış-verişi iddiaları ile gündeme gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın seçim kaybettiği Yusuf Alboğa’nın oğlunu Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna oturtmak istemesi bu iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Partiden alan değil, veren gelsin

Partililer AK Parti’nin daha fazla zarar görmesine tepki gösterirken, bu güne kadar AK Parti’ye zarar vermemiş, Devlet iş yapmayan, AK Parti koltuğu ile ticaretine fayda sağlamamış isimlerin yetkili makamlara gelmesi ve partiye güç katmasını istediler.

İşte 2014 Yılında basında yer alan haberler:



Editör: TE Bilisim