Zonguldak Valiliği’nin yarın (Cuma) taşımalı eğitimi tatil etmesi, kent merkezlerinde ise okulların açık olması tepkileri de beraberinde getirdi.

Merkez’lerinde kar ve buzlanma olduğunu belirten öğrenci velileri tepkilerini dile getirdi.

Zonguldak kent merkezinde bulunan Gazi Okulu öğrenci Velisi Dilek Sümer Demirel, Valiliğin kararının yanlış olduğunu belirterek, “Yarın sabah olabilecek buzlanmaya karşı taşımalı eğitime bir gün ara versiyorsunuz, servisle gelen, sabahın karanlığında yürüyerek okula giden çocuklarımız için buzlanma risk teşkil etmiyor mu?

Gündüz caddelerde araçlar kaydı, insanlar zar zor yürüyebildi, doğru düzgün bir temizleme yapılmadı ve bu çocukların bir çoğu okula gelirken merdivenli sokaklardan iniyor-çıkıyor, servis araçlarının geldiği güzergahlar mahalle araları genelde kardan dolayı hala kapalı, kayıp düşseler yada bir kaza gelse başlarına ne olacak... En önemlisi de neden bu kararları açıklamak için bu saatleri bekliyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

AK Partili Hasan Kahveci ise “Okula yürüme (taşımasız) giden öğrenciler kafanız gözünüz kırılırsa kusura bakmayın! Taşımalı gidenler zaten her zaman elit, edit!”

Ereğli’de yaşayan Mustafa Özkan adlı bir vatandaşta, “Taşımalı olmayan okullara öğrenciler yaya mı gidiyor velevki yaya gidiyor onların bu buzda düşüp kayma riski yok mu?”

Editör: TE Bilisim