"Kelime-i tevhid", yani "Allah'tan başka Tanrı yoktur; Muhammed Allah'ın elçisidir" demek olan "Lâ İlâhe İllallah Muhammedun Resulullah" sözleri yazı olan bayrağın cami inşaatına asılmasına tepki gösteren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı üstü kapalı olarak eleştiren AK Part Merkez İlçe eski Başkanı Mustafa Çağlayan, Edremit örneğini vererek, “Bu fotoğrafı görünce KAN BEYNİNE sıçradımı, Tevhid bayrağını gördüğünde sıçradığı gibi ey yetkili” diyerek tepki gösterdi.
İşte Mustafa Çağlayan’ın o paylaşımı;

Dün, camiye karşı değiliz(yerine karşıyız dediler)
Dün, Kuran'a karşı değiliz(mecliste olmamalı dediler)
Dün, Başörtüsüne karşı değiliz(kamuda olmasın dediler)
Dün, Başörtülüye rozet taktılar fakat 1 metrekarelik bez parçası dediler.
Kelime Tevhid Bayrağından rahatsız oldular. Tekbirlerden rahatsız oldular.
Biz aslında neye karşı olduklarını biliyoruz. Onları anlıyoruz.
Bizim anlayamadığımız,
Bu fotoğrafı görünce KAN BEYNİNE sıçradımı, Tevhid bayrağını gördüğünde sıçradığı gibi ey yetkili.
Peki sizce, bu manzara AKILLI İŞİ mi ey yetkili.
(Tevhid bayrağı üzerinden anında kaçak ve korkak açıklamalar yapanlara) 
Kendinimize gelmemiz için ZİNCİRLERİN illa bize mi vurulması lazım.
ZİNCİRLERİN KIRILIP Ayasofyanın açıldığı gibi
Ya kıralım zincirlerimizi kendimize gelelim Yada Milleti kılık kıyafeti, dini, dili, ırkı rengi üzerinden bölenlere, ötekileştirenlere, zincir vurdurup teslim olalım.

Olay neydi?
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Kavaklık Camisi’nde Türk Bayrağının yanına “Lailahe illallah” yazan bayrak asılmıştı.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Kozlu Kaymakamlığımız soruşturma başlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı dışında bir başka bayrak kabul edilemez. Bayrak kutsalımızdır. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Akıllı işi değil” dedi.
İl Müftü Vekili Tahir Erçin de “Kavaklık camimiz var. Güzel bir yerde gençlik merkezimizin hemen yanında, orada ihtiyaca cevap verecek bir camimiz. Üzücü bir olay dün bizlere gelen bilgiye göre o camimizde asılı olan Türk bayrağının yanına yeşil bir bayrak ve üzerinde Kelime-i Tevhid yani 'La ilahe illallah' yazan bir bayrağın asıldığı yönündeydi. Biz de olayı duyar duymaz ilçe müftülüğümüze irtibata geçerek olayın akıbetini öğrenmek için çalışma başlattık. Nihayetinde Türk bayrağının yanına asılan o bayrağı önce oradan çıkarttık" dedi.


Editör: TE Bilisim