Tüm İş Konfederasyonu İl Başkanı Ferdi Gün, son zamanlarda kamu çerceve protokolü ile Toplu İş Sözleşmesi imzalanan işçileri hedef alan açıklamalara yanıt verdi.

İşte Ferdi Gün’ün açıklaması;
 

Öncelikle vasıflı işçi kavramından bahsedelim. Vasıflı işçi, belirli bir iş konusunda uzmanlaşmış ve yeterince tecrübe kazanmış kişiler için kullanılan bir ifade olup, verilen ilanlarda ‘vasıflı işçi’ denirken bu kişide hedef sektörle ilgili bir tecrübe ve uzmanlık aranmaktadır.  

Vasıfsız eleman ilanlarında genel olarak ilanın başında ‘yetiştirilmek üzere’ ibaresinin yer aldığını görmüşsünüzdür.   

  
Tıbbi dokümantasyon ve Sekreterlik  

İlk yardım eğitimi  

İşaret dili eğitimi  

Bilgisayar işletmenliği  

İş Sağlığı ve İş Güvenliği 

Yangın eğitimi ve  Tatbikatı sertifikası  

HBYS Hastane bilgi yönetim sistemi  

MHRS Hastane randevu sistemi  

ÇKYS Çekirdek kaynak yönetim sistemi  

Tıbbi atık yönetimi  

Sterilizasyon eğitimi  

Acil ilk yardım eğitimi 

Afet yönetmeliği ve eğitimi
Hasta Kayıt, Hastaların ilk müracaat ettiği ve ilk temas ettiği birim, hastaların kayıtlarını yaparak yönlendirilmesini yapar. Satın Alma, Adı üstünde hastanede kullanılan ve Dr,Hemşire,Sağlık personelinin kullandığı tüm tıbbi cihaz ve demirbaşların ihalesini ve alımını yapar. Taşınır Kayıt, bu malzemelerin muayenesini ,depolanmasını, kayıt altına alınmasını, servislere çıkışlarını ver kontrolünü yapar.Kat sekreterliği hemşirelerin tüm evrak,giriş, çıkış, yatış, ilaç girişleri ve çıkışlarını yapar. Doktor sekreterleri,doktorların sağ koludur.İlaç ,tedavi,tanı,rapor,reçete ve hastalarla bire bir ilgilenir. Personel servisi,personellerin izin,rapor,kimlik kartları,personel bilgilerini kayıt altına alarak işlemlerini yapar.Mutemetlik, Maaş, Döner sermaye ve diğer ödemeleri yapar. Muhasebe,tüm hesap işleri ve kamunun mali yıla devir işlemlerini,tüm parasal işlemleri yapar.


Bu birimlerde ve bu sorumluluklarla çalışan arkadaşlar nasıl oluyor da vasıfsız diye adlandırılabiliyor.  

Gelelim temizlikte çalışan temizlik görevlilerine. 

Tıbbi atıkta çalışan, yoğun bakım ünitelerini temizleyen,acil servislerde yatak,çarşaf değişimi yaparak hastaların sağlıklarını kazanması için çabalayan,hastalardan damlayan kanları temizleyerek riskli ortamlarda çalışan arkadaşlarımız her türlü eğitimi alarak görevlerini yerine getirmektedirler. 

 Bu kişiler mi vasıfsız...
Kamuoyunda dile gelen işçilerin maaşlarını dillerinden düşürmeyenler ve aşşağalayarak konuşmalar yapanlar ,işçinin alın teri üzerinden gündem yaratanlar,Hemşire,Dr,Laborant,Röntgen teknikeri,Sağlık memuru v.b kişiler bilmelidirler ki bu çalışan arkadaşlarımızın vasıflı durumlarından dolayı rahat ve güvenli çalışma ortamında bulunmaktadırlar. 

Çünkü her servise bakıldığında bu vasıfsız diye niteledikleri arkadaşlarla omuz omuza çalışmaktadırlar ve bu işçi arkadaşlarımızın tümü de aynı gemideki sağlık çalışanlarıdır.  

Bu bir ekip işidir.Kamuda işçi,memur diye ayırım yapmakta art niyetlilerin işidir.( bu polemiğe girmeyen ve işçi memur ayırımı yapmadan huzur içinde çalışan sağlık çalışanlarını muaf tutuyorum). 

Hiç bir işçinin son aldığı zamlarla bile sağlıkta çalışan beyaz gömleklilerden fazla asla değildir.Döner sermaye ve ek ödemeleri,kıyafet ücretlerini eklemeyi unutuyorlar,o paralar ceplerine girmiyor sanki algı yaratmaya çalışıyorlar. 

Pandemi süresince sağlık çalışanı olarak görülmeyen ve beyaz gömleklilerin aldığı ödemelerden ayırt edilen işçiler söz konusu iken bu tür açıklamalar neden yapılmamıştı.Tüm işçi kardeşlerimiz de birlikte çalışarak aynı virüse aynı ölümcül tehdide maruz kalırken bu kişilerin neden sesi çıkmadı....
Söylenecek çok şey var,durum net olarak anlaşılmıştır .Anlamak istemeyen ,provokasyon yapan kötü niyetlilere tek diyeceğimiz,yıllardır asgari ücret ile kamuda eşit iş ama eşit ücret alamayan ,ücretler arasında dağlar kadar fark varken sesi çıkmayanları Allah'a havale ediyoruz.  

 İşçiyiz, işçide kalacağız, bununla da övünüyoruz. Alın terimizi ekmeğimize katıyoruz ve yıllardır alamadığımız haklarımıza yeni yeni kavuşuyorken bu çıkan asılsız sözleri ciddiye almıyoruz. Herkes işine baksın, işiyle anılsın.  
 

Editör: TE Bilisim