AK Parti’de kartlar yeniden karılıyor

Genel ve yerel seçimlerin ardından AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ile Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın siyaset kardeşliği Merkez İlçe Başkan adaylığında yaşadıkları krizle son buldu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile İl Başkanı Zeki Tosun’u sürekli Genel Merkez Yöneticilerine ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e şikayet ederek yıpratmaya çalışan Başkan Alan, Kandemir’in samimiyetini kullanarak teşkilatı dizayn etmeye başlamış, Çağlayan’da partisinin zarar görmemesi amacıyla aday olmayacağını açıklamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Merkez İlçeye borcu işinden çok olan müteahhit Yusuf Ataman’ı öne sürmüş, yıpranınca da gizli adayı Ferit Alboğa’yı çıkarmıştı.

Kardeşlik burada bitti!

Uçar, Ferit Alboğa’nın Merkez İlçe Başkanı olmasını isterken, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’da Nazmi Şahin’in adaylığa hazırlamıştı.

Mustafa Çağlayan’ın ardından İl Başkanı Zeki Tosun’u devirmek isteyen Uçar ile Alan, Merkez İlçe Başkanlığı konusunda anlaşamayınca teşkilatı dizayn etme kardeşlikleri de burada bitmiş oldu.

Genel Merkez oyunlara alet olmadı!

Mustafa Çağlayan’ın ardından İl Başkanı Zeki Tosun’u da devirip yerine Genel Merkezin yönetimi ile birlikte görevden aldığı Metin Karaduman’ı getirmek isteyen Uçar ve Alan’ın siyasi oyunlarına AK Parti Genel Merkezi alet olmadı.

Parti tabanında ciddi rahatsızlıklara ve huzursuzluklara neden olan ikili, bu gün AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan temayüllerin ardından açıklanan Mükerrem Ayçicek isim karşısında büyük bir şok yaşadılar.

90+8’de Genel Merkezden gelen golün şoku karşısında İl Başkanlığı kongresinde Milletvekili Uçar ve Başkan Alan’ın hangi siyasi oyunlarla ortaya çıkacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim