Haber: Mustafa TIĞLI (FİLYOS)- Son yıllarda yaz aylarında giderek artan boğulma vakalarına karşı önlemler yetersiz kalıyor. Son yıllarda Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da boğulma vakalarının artması vatandaşlar arasında cankurtaran bulundurma zorunluluğunun uygulanıp uygulanmayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi.



 



YÖNETMELİĞE UYULMUYOR



Zonguldak’ta her yıl özellikle Filyos sahillerinde karşılaşılan boğulma vakalarının artması ve bu sahillerde cankurtaran olmaması vatandaşlar arasında tartışılmaya başladı. 2006 yılında çıkan can kurtarma bulundurma yönetmeliği ile ilgili olarak denetim eksikliğinin olması biliniyor.



CANKURTARAN İSTİYORLAR

Filyos Sahilinde cankurtaran bulunmuyor. Bu ise onlarca insanın ölmesine sebep oluyor. Oysaki yönetmeliğe göre sahillerde her iki yüz metrede bir cankurtaran bulundurma zorunluluğu yer alıyor. Filyos halkı ve tatilciler ise sahillerinde cankurtaran istiyor.



UYARI ANONSU İLE HAYAT KURTARILMAZ !!!



Cankurtaran bulunmayan Filyos sahilinde, Filyos Belediyesi tarafından zaman zaman uyarı anonsları uygulanıyor. Dolayısı ile de bunun hayat kurtarmayacağı daha önceki yıllardan anlaşılmakta.



Kamuoyu şimdi bu soruların cevabını yetkililerden bekliyor.

Editör: TE Bilisim