Kanunlara uygun tüm Terminal yapılarında tesisler terminal içinde olurken Zonguldak Belediye Terminalinde sonradan çıkmalar yapılması dikkatlerden kaçmıyor.

Eski terminalin yıkılmasının ardından yeni yapılan terminal binasının dışında sürekli ek tesisler yapan Zonguldak Belediyesi, adeta çıkmalar yaparak imar yasasını deliyor.

Bir yıl önce terminalin dışında küçük bir çardak yapan Zonguldak Belediyesi, daha sonra burayı kafeterya olarak hizmete açtı. Ancak gelen şikayetler sonrası kendi yaptığı tesisi durduran ve sonra yıkan Belediye yetkilileri tekrar yaptı.

Terminal içinde yapılan tüm dükkanları ihale eden Zonguldak Belediyesi’nin terminalin bahçesinde yapıp, yıktığı daha sonra tekrar yaptığı ahşap doğramadan oluşan çardağın üzerine “Yolcu Bekleme Salonu” tabelası asması şaşkınlığa neden oldu.

Terminal içinde “Bekleme Salonu” olmasına rağmen imar planlarında yer almayan çardağın neden yapıldığı, neden yıkıldığı ve daha sonra tekrar neden yapılarak “Yolcu Bekleme Salonu” yapıldığı merak ediliyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şehirdeki imar kirliğine karşı herkesi suçlarken, Belediyeye ait Terminal Tesisinde imar kirliliğine neden olması samimiyetsiz ve boş konuştuğu yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim