(Özel Haber)

EPDK'nın ithal kömüre yüksek, yerli kömüre düşük teşvik veren kararından sonra durumu fırsatçılığa çevirip, yerli kömür alış fiyatlarını maliyetlerinin altına düşüren ÇATES yönetimi, şimdi de bazı paravan işletmelerden naylon faturalı kömür almaya başladığı iddia ediliyor.

İddiaya göre; Düşük fiyatla yerli kömür alabilmek için her yolu mübah sayan ÇATES yönetimi, resmi kimliği ve üretici vasfı bulunmayan, bazı paravan işletmelerden naylon faturalı kömür almaya başladı.

Bile bile kayıt dışı kömür almaya devam eden ÇATES yönetimi, devletin büyük ölçüde vergi ve KDV kaybına neden oluyor.

Sahte faturalarla ÇATES'e kayıt dışı kömür veren kişiler veya paravan işletmeler, kestikleri faturalar sahte olduğu için devlete vergi ve KDV ödemiyor, ÇATES yönetimi de devletin zarara uğratılmasına çanak tutuyor.

Vergi ve KDV'si ödenmeyen kömürleri düşük fiyatla alabilen ÇATES yönetimi, bile bile sahte faturalara göz yumduğu iddia ediliyor.

ÇATES KİMLERDEN KÖMÜR ALIYOR

ÇATES'in naylon faturalarla kömür alıp almadığının tespiti için yetkili makamlarca ÇATES'e resmi bir yazı yazılmasının yeterli olacağı belirtiliyor.

ÇATES'e naylon faturalarla kimlerin kömür verdiğinin kolayca tespit edilebileceği, devletin daha fazla zarara uğratılmaması için yetkili makamların inceleme başlatması isteniyor.

Editör: TE Bilisim