AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un İl Başkanlığı adaylığını açıklaması katılan ve Tosun’un Adaylık açıklaması sonrasında Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK  Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde birçok yatırım yapıldı. Altyapı karayolu tünel geçişlerinden önemli gelişmeler yaşandı. Tabii 150 yıllık bir Filyos projemiz var. Bu proje hayata geçtiği zaman sadece Zonguldak değil bölge içinde Cazibe merkezi olacağını ifade etti.



Çaturoğlu, “Trabzon ve Zonguldak deniz dolgusu ile genişlemeye imkan sağlayan bir kanunun içerisine alındı. Denizde üretim Adası yani üretim yapma Zonguldak'a kazandırıldı. Özellikle Erdemir Denizli doldurmak suretiyle bir alan kazanmıştır. Bu kanunu ile birlikte Tersaneler bölgesi ve Erdemir yine kazançlı olacaklar”dedi.



Ayrıca Çaturoğlu, “ Zonguldak genelinde 2 maden ocağı ruhsatlandırılıp üretime kazandırılacak. Biz rödovansdan vazgeçtik. Bu sayede 6-7 bin kişiye istihdam kazandırılacak. Böylelikle Zonguldak'taki santrallerde ithal kömür yerine yerli kömür kullanımına gidilecek. Enerji bakanlığımızca sürekli yinelenen milli enerji yerli kömür prensibi ile 10 Milyon ton kömür ihtiyacı yerli Kömür İle sağlanacak. Yine tarımda Çaycuma seracılık OSB devam ediyor bölgemizde heyecan verici gelişmeler yaşanıyor ”dedi
Editör: TE Bilisim