Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde faaliyet gösterten ve ünü tüm Türkiye’ye yayılan Aynur Abla Manda yoğurdu ile Kadının girişimci gücünü gösteren Aynur Çakar Sözcü Gazetesinin Haftasonu ekinde manşette yer aldı.

‘Çaycuma’nın Aynur Ablası ‘olmaz’ı başardı’ Manşeti ile Sözcü Gazetesinde manşette yer alan haberde Aynur Çakar ve eşi ile birlikte Manda yetiştiricileri birliğinin kurulduğunu şu anda Çaycuma’da Bin 500 tane manda sayısına ulaşılarak bölge ekonomisine verdiği katkılar anlatıldı.

Ekolojik Tarımın turizm ile buluştuğu bir proje ile Türk Kadınının isterse her şeyi başarabileceğini kanıtlayan Çakar, ‘Ticarethane değil herkesin mutlu olduğu sistemi kurdum’ diyerek girişimcilikte kadın eli ve emeğinin geldiği noktayı gözler öününe serdiği röportajında 2 çocuğuna gelecek kurmak maksadıyla bu işe başladığını belirterek, ‘Sistemin içine köylü kadınlar ve onların çabaları da girdi. Bir ticarethane değil, toplumsal hareketin, berekete dönüştüğü, insanların, benim, bizim mutlu olduğumuz bir sistem oluşmasına vesile ettim. 11 yıl önce bir çok kişinin ‘Buy tutmaz’ dediği işi kurdum. Yılmadım alıcı ile emeği ortaya koyan kadınları bir araya getirdim. 11 yıl önce Çaycuma’da 200 olan manda sayısı 1.500’e ulaştı. Zonguldak’ın ekonomisi kömüre dayalıdır. Tarım ve hayvancılığın da bu kent için alternatif olduğunu ortaya koymak istedim. Benden sonra birçok kadın manda yoğurdu üretmeye başladı’ .

Editör: TE Bilisim