Vali’nin talebi ile Belediye Meclis gündemine gelen ancak komisyon üye tam sayısının sağlanamaması nedeniyle karar alınamayan MAKZON projesi maddesi üzerinde yaşanan tartışmaları değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ı ağır bir dille eleştirerek “Çaylak bile değil!” dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın talebi üzerine Zonguldak Belediye Meclis Gündemine alınan Maden Makinelerinin Merkezi (MAKZON) projesi bu gün yapılan Meclis toplantısında Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın tavrı nedeniyle fiyasko ile sonuçlandı.

İki gündem maddesi nedeniyle olağanüstü toplanan Meclis’te MAKZON Projesi komisyonda görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Yoklama bölümünde Ak Partili 2 İmar Komisyonu üyesinin mazeretleri nedeniyle meclis toplantısına gelemedikleri anlaşıldı. Başkan Selim Alan İmar Komisyonu'nda yeterli çoğunluğun bulunmamasına rağmen, meclisi olağanüstü toplaması ise acemilik olarak değerlendirildi.

Çaylak bile değil…

Yaşanan tartışmaların ardından CHP’li Meclis Üye ve CHP Grup Başvekili Atınç Kayınova, “Karşımızda henüz Zonguldak'ın belediye başkanı olduğunu anlayamayan, bunun farkında olamayan, hala siyasi bir örgütün temsilcisi olma babında başkanlık koltuğunda oturan, benim çaylak dediğim ama bugün ki haliyle çaylak bile olamayan bir belediye başkanı gördük. Madem ki senin meclis üyen yok sevgili başkanım, madem ki senin sayın eksik, biz toplantı öncesinde, 'yatırama karşı değiliz, yatırımcıya karşı değiliz, bu projeye karşı değiliz, biz yerine karşıyız' dedik. Bunu toplantı sırasında da söyledik.”

Aşağılayan, küçümseyen, 'sen' diye hitap eden tavırlar…

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Meclis başkanı olarak davranmadığını belirten Kayınova, “Sözü alan belediye başkanı konuşmalarında hem benim hem Turgut Aydın'ın hem de Hüsnü Meydan'ın konuşmalarını kesen, 'sen' diye hitap eden, aşağılayan, küçümseyen, benim il başkanıma kadar sataşan bir tavırla ve gerçek dışı söylemlerle, hamaset içeren duruşlarla, sanki CHP yatırımın karşısındadır, CHP Zonguldak'ta sanayileşmenin, gelişmenin, istihdamın karşında durmuş gibi yapay, uydurma, gerçek dışı bir algı yöneterek meclisten karşıdan karşıya geçeceğini düşündü. Hem bana ihtiyacın var, hem beni dövüyorsun. Kaş mı yapıyorsun, göz mü çıkarıyorsun? Sayın Selim Alan'ın Zonguldak'ın belediye başkanı olduğunu anlaması için bugün kendisi açısından tarihi bir gündür. Umarım bunu anlar. Valiliğin projesini siz meclise gündem dışı getiriyorsanız ve geçirmek istiyorsanız arka tarafındaki bütün argümanları kendinizi güvenceye alacak şekilde hazırlarsınız. Yaşananlara baktığımızda kafamızda başka soru işaretleri oluşuyor. Acaba bu projeyi geçirmek istemiyorlardı da, Vali beye söyleyemediler de günah keçisi olarak bizleri ve CHP'yi mi kullanıyorlar diye bambaşka soru işaretleri oluşmuyor değil kafamızda. Tüm bunların yanıtını verecek olan Sayın Ömer Selim Alan'dır.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim