Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP İl Başkanı Murat Pulat’a yanıt verdi.
CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın kendine yönelik eleştirilerine yanıt veren Başkan Alan: "Gündemde Zonguldak Kömürspor konusu var. Kulüple alakalı bu zamana kadar yaptıklarımı herkes biliyor. CHP İl Başkanı açıklama yapmış, akabinde de AK Parti İl Başkanı cevap vermiş. 
Zonguldak Kömürspor kulüp başkanı Salih Demir ve yönetimi bizi ziyaret ettiği vakit bir takım sıkıntılar dile getirdiler. Otobüsle alakalı sıkıntıları biliyoruz. Biz sadece spor anlamında değil şehrimizdeki kültürel faaliyetlerin karşılanabilmesi için 43 kişilik bir otobüs kiralanması gündeme geldi. Ayın 8-10 gün Zonguldak Kömürspor’a da tahsis edilecek şekilde bir yardımımız söz konusu olacak. Zonguldak Kömürspor ile ilgili birlikte olamayacaksak bu şehirde hangi konularda bir bütün olacağız? Yönetimde bu konudaki sıkıntıyı bize talep etti. Bunun haricinde de amatör kulüpler, gençler, yaşlıların ve kültürel faaliyetler nedeniyle mecliste gündeme geldi. Teklif oy birliği ile meclise geldi. Ama ne yazık ki, 3. Maddeye geldiği vakit 3 tane CHP meclis üyesi arkadaşımız salonu terk etti. Bize de oy birliği geçti diye biliyorduk. Akşam vakitleri CHP Meclis üyesi Ozan Demirtaş’ın “ben çekimser davrandım. Bu yüzden oy birliği ile değil oy çokluğu ile olur.” Demesine üzerine bizlerde kamera kayıtlarına baktık. Çekimser olduğunu gördük. Oy birliği ile diye kayıtlara geçen bu durumun oy çokluğu ile geçildi. Biz isterdik ki, oy birliği ile olsaydı. Yerelde gündeme geldi bu konu ama arkadaşların yapmış olduğu açıklamalar çok üzücüydü. CHP grubu bir karar alıyor toplu şekilde ama maalesef 3 tane CHP meclis üyesi arkadaş aldıkları karara aykırı şekilde salonu terk ediyorlar. Salonu terk eden arkadaşlardan bir tanesinin de “ben hukukçuyum” diyerek yaptığı açıklamada CHP içerisindeki sıkıntıları ortaya çıkarmış oldu. Kendi içlerinde almış oldukları karara muhalefet olan 3 CHP meclis üyesinin yapmış olduğu bu durum çok yanlıştır. Kendi içlerinde birlik olmayı başaramamış CHP ekibinin bu tavrı Zonguldak halkının dikkatinden kaçmadı. Ozan Demirtaş arkadaşımızın kendisinin çekimser kaldığını açık bir şekilde belirtmesi gerekirdi. Bunu yapmayıp akşam saatlerinde de katip arkadaşı araması onun sorunudur. Büyük heyezan içinde yapılan açıklamaları herkes gördü. Keşke, oybirliği ile geçseydi de bu konular gereksiz yere konuşulmasaydı. Şükrü Öztürk denen basın sözcüsü denen arkadaş gayet tecrübeli bir arkadaştır. Ailesinden ve kendinden zaman ayırıp takım için mesai harcayan arkadaştır. Bizim onu yönlendirme gibi bir eğilimimiz söz konusu olamaz. Olayları böyle şahsileştirip konuları değiştirmeye çalışmaları doğru değildir. Biz, kültürel anlamda bu konuyu gündeme getirdik. Ama bu olayı sadece takım ile noktalandırmaları doğru değildir. Bütün siyasi partiler olarak hep beraber şehrimizin takımına sahip çıkmamız gerekir. 
Ona kaldıysa ben şunu da yapabilirdim. İhaleye çıkardım. Takıma otobüs kiralardım. Bunu siyasi bir malzeme olaraktan kullanabilirdim. Bak görüyor musunuz? Takıma sadece bu otobüs sorununu AKP yaptı da diyebilirdim. Ama biz ne yaptık konuyu meclise taşıdık. Kültürel anlamda kullanacağımız otobüsü sadece Zonguldak Kömürspor ile ilişkilendirmelerini anlamıyoruz. Eften püften bahanelerle kılıf uydurmaya çalışarak hatalarını örtmeye çalışmasınlar. 
Kendi grubundakiler bile yapılan hatayı gördü. Bu konunun oy birliği ile geçmesi gerekirdi. Yaptıkları hatayı fark ettiler ve çark ettiler. Hatalarını kapatmak adına açıklamalar yapıyorlar. 
Zonguldak Kömürspor’da takım yeni, futbolcular yeni ama güzel futbol oynadılar. Ama, hakem arkadaşların yanlış kararları yüzünden takımımız yenildi. Ben belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak ben sosyal medyada dile getirdim. Bu bile bir yerlere çekildi."

 

Editör: TE Bilisim