Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve 227 belediye başkanı bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’da yaptığı toplantıya katıldılar.  İki gün sürecek olan toplantı da Kılıçdaroğlu, hem 2019 seçimlerini konusunda belediye başkanlarını bilgilendirecek hem de illerinde yaşadıkları sıkıntıyı dinleyeceği öğrenildi. 

Bugün saat 10-00’da başlayan toplantı da ise Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine de sert dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Dolar almış başını gidiyor. 15 yılda Türk parasını bu kadar dibe götüren olmadı. Bir de ‘milliyiz’ derler. millete ‘dolar bozdurun’ diyorlar ama samanı bile dolarla ithal ediyorlar. Siz ne yerlisiniz ne de millisiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Turgut Özal kendini eleştiren karikatürlere saygı duyuyordu. 2018’de bir karikatür çizin de göreyim. Sorun yaratan kişiler sorun çözemezler. Sorun yaratan kişiler ülkeyi tehlikeye atarlar. Ülkenin beka sorunu vardır. 16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Saat başı CHP diyorlar, CHP ne yaptı size? Biz yönetiyorsak eleştirin. Dolar almış başını gidiyor CHP. Ortadoğu bataklığına CHP soktuysa eleştirin. Benim yanlışlarımı neden millete söylüyor, millete şikayet ediyorsun diyorlar. Kime şikayet edeceğim. Milletin burnundan getirdin. Tahıl ambarı Konya’dayız değil mi? Bütün tahıllar dışarıdan geliyor, sorumlusu CHP mi? Bu memleketi bu hale getiren Ankara’da oturan beylerdir. Çok açık söylüyorum. Bana maaş dışında para almadın diyorlar. Evet haram yemedim. Haram yemeyi marifet sanıyorlar. Sen haram yediysen boğazında dursun. Ben haram da yedirmem. CHP iktidar olursa malı nasıl götüreceğiz diyorlar.

Editör: TE Bilisim