Eylem Ertuğrul’un milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesinden sonra tartışmaların yaşandığı bir sürece giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’nde yeni ilçe başkanı Hikmet Uzuner’in 23 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının kararları gündeme bomba gibi düştü.
Ertuğrul’un istifasından sonra bilindiği gibi üç isim ilçe başkanlığı için aday olmuş, yönetim içinde 27 Aralık günü yapılan temayülde Ali Kocamanoğlu 7, Muhittin Dikmen 5 ve Yıldıray Arslan 4 oy almışlardı.

Buna rağmen üç kişi arasından yeni bir ilçe başkanı belirlenmesi gayretleri olumsuzlukla neticelenmiş, Genel Merkez baskısı ile aday sayısını bire indirmesi gerektiği belirtilen ilçe örgütünde Muhittin Dikmen’in adaylıktan çekilmesiyle iki kişi kalan adaylar İl Başkanı Murat Pulat tarafından toplantıya davet edilmişti.

Kocamanoğlu ve Arslan’ın da adaylıktan çekilmelerini sağlayan Pulat, mevcut yönetim kurulu içindeki en yaşlı üye sıfatıyla Hikmet Uzuner’in yeni ilçe başkanı seçilmesini önermiş; 16 kişilik yönetimden 14 üye bu öneriye kabul imzası atmışlardı.
*
Uzuner Başkanlığındaki Toplantının detayları
Yeni İlçe Başkanı Hikmet Uzuner’in önderliğinde 23 Ocak Pazartesi günü toplanan İlçe Örgütü Yönetim Kurulu’nda Başkan Uzuner yeni görevlendirmeleri açıkladı. Temayülde Yıldıray Arslan ve Muhittin Dikmen’e karşı Ali Kocamanoğlu’nu destekleyen 7 isimden biri olan Uzuner, Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı sıfatı ile görevini ifa eden Arslan’ın bu görevini, parti tüzüğünde böyle bir görevlendirme olmadığı gerekçesiyle kaldırdığını açıklarken, Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yeşim Özçelik ve Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ece Karaarslan’ın görevlerini de aynı düşünceyle kaldırdı.

İki üye de yönetim kurulu üyesi olarak kaldı. Partinin Saymanı olan Muhittin Dikmen ise başka bir görevlendirme talep etmesine rağmen bu isteği Uzuner tarafından kabul görmedi. Dikmen saymanlık görevinden alınırken yerine Erdinç Sarımsak yeni Sayman oldu. 
Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Koray İşeri de icra ekibinden alınan diğer isim oldu. İcrada görev almak istemeyen İşeri’nin yerine Hüseyin Çakır Medyadan Sorumlu yeni Başkan Yardımcısı oldu.
*
Her şey Demirtaş’ın istediği gibi oldu
Parti için kaynaklar, Murat Pulat tarafından Hikmet Uzuner’in ilçe başkanı yapılmasında da yeni yönetim kurulu görev dağılımının belirlenmesinde de belirleyici ismin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş olduğu iddiası üzerinde birleşti.

Demirtaş’ın milletvekili adaylığına hazırlandığı, aday listesine girememesi durumunda 2019 Yerel İdareler Seçimleri Belediye Başkan Aday Adaylarından Erol Çivici’yi listeye koydurmak için mücadele edeceği sözünü verdiği kaydediliyor. Demirtaş’ın bu nedenle de ilçe örgütü yönetiminde kendisine ve Erol Çivici’ye hayır demeyecek isimlerden icra heyeti oluşturmak istediği kaydediliyor. 
*
Eylem Ertuğrul Ayağına Sıktı
Aynı kaynaklar, 2019 yılında siyaset mücadelesine ilçe başkanı olarak girdiği ekip arkadaşlarıyla yollarını ayıran eski ilçe başkanı Eylem Ertuğrul’un genel seçimler öncesi son virajda kendi ekibi varken Ünal Demirtaş’a kucak açar duruma düşmesini “kendi ayağına sıkmak” olarak yorumladılar.

Editör: TE Bilisim