Haber: Seyfi BOYRAZ

Belediye Meclisi’nde alınan bu kararla, Muharrem Akdemir’in başkan olduğu 2018 yılı Faaliyet Raporu, incelenmek için Sayıştay’a gönderilmesinin önü açılırken, CHP’li 5 belediye meclis üyesinin oylama esnasında salonu terk etmeleri gündem olmuştu.

CHP Gurubu’nun ilk meclis toplantısında, üstelik CHP dönemine ait faaliyet raporu oylanırken bazı meclis üyelerinin salonu terk etmeleri, CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tepki gösterdikleri yönünde yorumlanırken, bu meclis üyelerinin gurup kararına uymadıkları ve CHP Gurubu’ndan bağımsız davrandıkları ortaya çıktı.

Yaptığımız araştırmanın ardından, CHP’li meclis üyelerinin, meclis toplantısı öncesinde, parti binasında meclis gündemi ile ilgili gurup kararı aldıkları, alınan gurup kararında ise 2018 yılı Faaliyet Raporu’nun onaylanması yönünde oy kullanmaya karar verdikleri ortaya çıktı.

CHP’li 5 meclis üyesinin meclis toplantısındaki, gurup kararına rağmen bağımsız hareket etmeleri, CHP parti tüzüğüne göre disiplin suçu gerektirip gerektirmediği ise tartışma konusu haline geldi.

Editör: TE Bilisim