(Özel Haber)

Yine Fazlu Uncu, yine çiftte standart!

Dostlukları Armut Müessesinden gelen Fazlı Uncu ile Hakan Yeşil’in dostluğu Karadon’da çalışan madencilere yansıyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun eskiye dayanan dostluğu, maden işçileri arasında çifte stantlara neden olduğu ileri sürülüyor.

İşçilerin iddiasına göre; Hakan Yeşil’in güçlü olduğu Gelik bölgesinde çalışan işçilere Müessese Müdürü Fazlı Uncu tarafından bir çok kolaylık tanındığı belirtilirken, Karadon bölgesinde çalışan maden işçilerinin ise Gelik bölgesindeki işçilere gösterilen kolaylığın sağlanmadığını öne sürdüler.

Kamera kayıtları incelensin…

İşyerinde eşitlik isteyen maden işçileri, Karadon Müessese Müdürü Fazlı  Uncu’nun, Hakan Yeşil’e yakın delegelere tolerans göstererek GMİS seçimlerinde avantaj sağlamak adına kurumda çifte standartlara neden olduğunu ileri sürerken, kamera kayıtlarının da incelenmesini istediler.

Yine Hakan Yeşil’e yakın olan delege ve işçilerin sivil kıyafetlerle ocağa girip, ellerindeki liste ile karta basan işçileri yukarı çıkardıkları iddia edildi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun, işçiler arasında sendika seçimlerine odaklı yapılan uygulamaların kaldırılmasını istedi.

Milletvekili, ‘TTK’yı masaya yatıralım’ demişti...

Güçlü olan Sendikacılara yakın olan delegelerin kayrıldığı TTK’da her geçen gün kurum zararı artarken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “TTK, masaya yatırılmalı” çağırısında bulunuyordu.

Diğer taraftan, TTK’nın vukuatlı Müessese Müdürü Fazıl Uncu, kendi bölgesinde yapılan Amele Birliği seçimlerine müdahale ederek evinde çalıştırdığı, GMİS Başkanı Hakan Yeşil’in de akrabası olduğu iddia edilen Yalçın Y.’i seçtirdiği iddiaları gündeme gelmişti.

Editör: TE Bilisim