İşte Halkınsesi Gazetesi'nin haberi;



 Vali Çınar’dan Çaycuma kaymakamına tepki



“Allah toprak vermiş, bunlar icat peşinde”



Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma’da yeni kurulmakta olan organize tarım bölgesinde topraksız domates yetiştirme planlarına karşı çıktı. Çınar, “Ürün topraktadır. Efendim verim artıyormuş, sağlık önemli değil mi” şeklinde de eleştirdi



Geldiği günden beri davranışlarıyla farklı bir vali profili çizen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bu kez,  geliştirilen topraksız tarım projesine itiraz etti. Çaycuma ilçesine yaptığı ziyarette, Kaymakam Serkan Keçeli’den ilçede kurulması düşünülen tarım organize bölgesi hakkında bilgi aldığı sırada çıkış yapan Çınar, “ Domatesleri havada yetiştireceklermiş. Toprakta değil, havada. Hindistan cevizi vesair bir karışımın içinde yetiştireceklermiş. Buna biraz kızdım. Ama ‘orada toprak verimsiz’ dediler. Allah toprak vermiş, bunlar icat peşinde” dedi.



YAPILANLAR İÇİME SİNMİYOR



Çıkışını sürdüren Çınar, “Benim mantığım şu, bunda da haklıyım. Allah’ın kurduğu sistemden daha mükemmeli, daha sağlıklısı yok. Hiç kimse ona ulaşamadı, ulaşamayacak da. Toprak varken icat ne? Ürün topraktadır. Efendim, verim artıyormuş. Sağlık önemli değil mi? Bir sürü profesör, efendim yumurta yemeyin, sarısını yemeyin, onu yemeyin, bunu yemeyin, hayvansal yağ yemeyin, tere yağ yemeyin dedi. Otuz sene sonra da özür diledi. Yaşlanmışlar, yanlış yaptık diyorlar. Otuz sene buradan ne çıkacağını ben nerden bileyim. Doğru olan toprakta üretimdir. Bana ‘toprak verimsiz’ dediler. Ben de ‘tamam’ dedim, işlerine karışmıyorum ama yapılan içime sinmiyor” dedi.



ONLAR BİRAZ DA FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI



Vali Çınar’ın bu çıkışı üzerine konuşan Kaymakam Serkan Keçeli, “Sayın Valim onlar biraz da fizibilite çalışmasıydı. Muhtemelen üreticiye tahsisi yapıldıktan sonra, sanayici kendi tercihini kendisi yapacaktır” dedi. (Cevdet Akgün)
Editör: TE Bilisim