Ayşe Özgecan Usta'nın 8. kattan düşüp yitirmesiyle ilgili olayda soruşturma sürürken adli kontrol şartıyla serbest bırakılan erkek arkadaşı 32 yaşındaki B.C.A'nın ifadesi ortaya çıktı.

B.C.A., “Ben de Ankara’ya gittiğimde yanına giderdim, tek yaşardı. Zonguldak’a geldiğinde de bende kalıyordu. Aramızda herhangi bir sorun yoktu. Olay günü akşam işe gitmek için evden çıktım. Akşam eve geldim ve terasta beraber yemek yedik, sohbet ettik. Sohbetimiz normal şeylerdi. İçeri geçtiğimizde evlilik sohbeti açarak evlenmek istediğini söylüyordu. Ben kendisine evleniriz dedim. Konuyu tartışmayı devam ettirdi. Sonra evden gitmek istediğini söyledi. Ben kendisine geç olduğunu ve sokağa çıkma yasağı olduğunu söyledim. Sonra biraz sakinleşti ve salonda oturduk” dedi.

‘YAPMA AŞKIM DİYE BAĞIRDIM’

Bir süre sonra Ayşe Özgecan Usta’nın bir anda balkona çıkarak kendini atacağını söylediğini belirten B.C.A., ifadesinde şunları söyledi:

* Kendimi atarım dedi. Tırabzanlara tutundu ve yüzü bana dönüktü. Hemen yanına koştum. ‘Dur, yapma aşkım’ diye bağırdım. Eli balkon korkuluğu yani tırabzanda tutuluydu.

* Yukarı çekmek için bileklerinden tutup mücadele ettim. Bu sırada alt kattaki komşu bayan kendi balkonundaydı. Yardım için bu bayana ‘yardım et’ diye bağırdım.

* Balkonundaki ip örgüyü kesmesini ve Usta’yı kurtarmasını istedim. Bu sırada Ayşe Özgecan Usta, kayarak düştü. Ben hemen 112 Acil Servis’i kendi telefonumla aradım. Sonra aşağıya indim. Bunlara alt kat komşum şahittir. Bu olanlar nedeniyle şok geçirdim. Üzgünüm, çok üzgünüm.

Editör: TE Bilisim