Filtre nedeniyle Çevre Bakanlığı tarafından ÇATES üretimine kapatılırken, Dünya Çevre Ödülü alan EREN Enerji nedeniyle hava kirliliği 29 Şubat tarihinde 2.5 kat arttı.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meltem Tor, 29 Şubat 2020 tarihinde ÇATES’in kapalı olmasına rağmen Zonguldak Merkezde partiküler madde kirliliğinin 2.5 arttığını, çocuk yaşlı ve kronik hava yolu hastalarının sokağa çıkmamaları gerektiğini söyledi.

29 Şubat tarihinde sosyal paylaşım sitesinde vatandaşları maskesiz dışarı çıkma konusunda uyaran Pro. Dr. Meltem Tor’un paylaşımına TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan yorum yaparak, “Çates kapalı, EREN çalışıyor. Dumanı beyaz çıkartıyor türlü yöntemlerle. Eh, bir de çevre ödülü aldı bir şekilde. Bu havayı tüm bölge soluyor. Yetkililerin dikkatine” diyerek eleştirirken, Tolunay Demirci adlı bir vatandaşta “Bir adet ‘Çevre ödülü’ kaç lira ediyor? Adetli alırsak ne kadar olur?” diyerek EREN Enerji ile dalga geçti.

Bilindiği gibi, Dünyanın en prestijli Ulusalarası Çevre Ödüllerinden biri olan Yeşil Dünya Ödüllerinde “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü” ve 2020 yılı için “Yeşil Dünya Elçisi” ödüllerine layık görülen EREN Enerji Çatalağzı bölgesinde enerji üretimi gerçekleştirirken, ÇATES Çevre Bakanlığı tarafından bacasına filtre takmadığı gerekçesi ile kapatılmıştı.

Editör: TE Bilisim