Zonguldak’ta bir dizi açılıış için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent merkezinde tek olan Kocayusuf MFA maske fabrikasının açılışını gerçekleştiriyor.

Zonguldak’ın en büyük ihracat fabrikası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, MFA’nın yerli ve milli bir fabrika olarak yıllık 250 Milyon ihracat yaparak bölge birincisi olduğunu belirterek yeni yatırımlardan bahtiyar olduğunu söyledi.

Zonguldak'ta MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.
Fabrika açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar milletvekilleri ve Zonguldak protokolü katıldı.

MFA genel müdürü Fatih furtun törende yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanımızın fabrikamıza açmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. 13 yıl önce Murat Uzun ile birlikte bu yola çıktık ve bugünlere geldik. Kamu, kurumların solunum maske ihtiyacı olduğu solunum maske ürettik. Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi maske tedariköisi olduk. Çalışanların yüzde 80'i kadınlardan oluşuyor. 24 ülkeye ihracat yapıyoruz. Zonguldak hava Türkiye kurabiye marka kazandık. İkincii fabrikayı da kıracağız. Milyon dolarlık yeni bir yatırıma daha imza atacağız."dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fabrikada yaptığı konuşmada,"Bugün başkenti başkenti Zonguldak'ta eserlerle dolubir gün  geçiriyoruz cuma namazından sonra Uzun Mehmet camii hizmete açtık biri olacağına inandığımız Uzun Mehmet camii  gerçekten çok yakıştı. şimdi de yeni mutluluğun yaşıyoruz. Örnek bir işyeri burası. Cumhurbaşkanı olarak ülkem özellikle olarak mfa ya teşekkür ediyorum. 
koronavirüs sürecinde vatandaşlarımıza 
661 milyar destek verdik.
 Maske üreticisi 14'ten 400'e yükseldi .
 Türkiye %7  büyüdü.
OSB de İstihdam sayısı 2 milyonu geçti.
Sanayide üretime tam destek verirken esnafımızı ve çiftçilerimizi asla ihmal etmedik. Kuraklık nwdeniyle zarar gören  çiftçileri yardım yapacağız. 

nşallah 31 bşin sanatçıya destek vereceğiz.
Tiyatro ya da 25 milyon lira turne desteği sağlayacağız. " dedi 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fabrika sahibi Murat Uzun tarafından hediye takdim edildi ve ardından fabrikanıın açılışını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim