REFORM MESAJLARI

* Reform dediğimiz değişim ve dönüşüm gündemi dinamik bir süreci ifade ediyor. Bizim görevimiz dünyanın ve Türkiye’nin değişik şartlarına milletimizin değişen ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre yeni reform gündemleri oluşturmaktır.

* Her kim artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok derse bilinmelidir ki bu kişi Türkiye'den, dünyadan da toplumdan da bihaberdir.

Küresel siyasi ve ekonomik değişimlerin gerisinde kalıp statükoya teslim olduğu için büyük bedeller ödemiştir. İnşallah bu defa küresel siyasi ve ekonomik değişimin önünden giderek kendi inisiyatiflerimizi hayata geçirmek suretiyle hedeflerimize ulaşacağız.

* Ülkemiz için bu amaçla bir süredir ekonomiden güvenliğe her alanda bölgesel ve siyasal liderlik politikası izlemektedir. Geldiğimiz noktada yeni ve köklü forma ihtiyaçlarının artık ertelenemez olduğunu gördük bu çerçevede hukuki ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını zaten bir süre önce başlatmıştık.

* Adalet Bakanlığımız hukuki reformlarla Hazine ve Maliye Bakanlığımız ekonomik reformlarla ilgili teknik çalışmaları belirli bir seviyeye getirdi.

* Bu reform paketleri çalışılırken dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelerin detaylı bir analizi yanında ilgili tüm bakanlıklarımızla kurumlarla sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldı.

* Hazırlık çalışmalarında ortaya konan tespitler ve teklifler çerçevesinde her kesimin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak taslaklar ortaya çıktı.

* Şimdi bu taslakları hem kendi içimizdeki kurumlarımızda hem de Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla değerlendirerek nihai aşamaya getireceğiz.

* İnşallah çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarının hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız.

* Hemen ardından yasama alanındaki konularla ilgili Meclis'te idari alandaki konularla ilgili de Cumhurbaşkanlığı'mızda bu adımları atmaya başlayacağız.

“YENİ ANAYASAYI TARTIŞMA VAKTİ GELMİŞTİR”

* Esasen sorunların kaynağının 1960’tan beri hep darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim bu vesayet izini silmek mümkün olmuyor.

* Meclis'te sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilci ile başlatılan çalışmalar CHP'nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef sonuca ulaşamamıştı. Ülkemizin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülüyüz.

* Belki de şimdi Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir. Anayasa çalışması gizli saklı mahfillerde terör örgütü ile irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesi ile zihni kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir.

* Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir.

* Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Editör: TE Bilisim