4 Mart tarihinde Zonguldak’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde beklediklerini belirten Çakar, “Zonguldak TSO Başkanı Sayın Metin Demir tarafından ilgili makamlara ulaştırılan BAKKA ve KUZKA tarafından üzerinde dosya hazırlanan daha sonrada takip edilmeyen BAKAP mutlaka bölgemizde oluşturulmalıdır” dedi.

BAKAP’ın ne olduğunun farkında değiliz…

Şenol Çakar, “Bu kuruluş yatımlara kaynak kullandıran en üst ve en büyük kuruluştur. Ama bunun ne olduğunun farkında değiliz. Cumhurbaşkanımız geldiğinde milletvekillerimiz ile TSO başkanlarımız Cumhurbaşkanı ile görüşerek girişimlerde bulunmaları çok önemlidir. Ayrıca kamuoyu da Kalkınma İdaresi Başkanlıklarının yapısını bilmelidir

Çünkü kısa vadeli, günü birlik konular ilimize ve bölgemize kalıcı faydalar getirmemektedir. Sanayi tarım sağlık eğitim turizm ulaştırma enerji vs. gibi birçok konuya direk olarak etken olan bu kuruluş bölgemizde olmadığı surece biz diğer bölgelerle asla yarış edemeyeceğimiz gibi sürekli onların gerisinde kalacağız. Diğer iller olan Bartın Karabük Kastamonu Sinop Çankırı milletvekilleri ve TSO’ların da katılımcı ve etken olmaları gerekir. BAKAP bölgeyi kapsamaktadır. Sadece Zonguldak iline ait değildir” dedi.

Editör: TE Bilisim