FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiği bildirildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da şikayetçi olarak yer aldığı iddianameye göre, darbenin askeri sorumlusu Akın Öztürk.



15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen 'darbeye teşebbüs eylemi' nedeniyle darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssü'nden darbe faaliyetine katılan şüphelilerle ilgili yürütülen soruşturma Zonguldaklı isim olan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevi yapan Yüksel Kocaman ve ekibi tarafından tamamlandı.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan soruşturma dosyası kapsamında 1 Orgeneral, 6 Tümgeneral, 18 Tuğgeneral, 22 Albay, 33 Binbaşı, 56 Yüzbaşı, 62 Üsteğmen, 115 Teğmen, 131 Astsubay, 1 Uzman Çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğu, 6 şüphelinin iddianamede sivil yönetici statüsünde olduğu, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu, iddianamede 1. şüphelinin terörist başı Fethullah Gülen, 2. şüphelinin Adil Öksüz, 3. şüphelinin Kemal Batmaz olduğu belirtildi. İddianame, 4 bin 658 sayfadan, soruşturma evrakı ise 570 klasörden oluşuyor.



Soruşma kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekilleri şikayetçi oldu.



TBMM'nin uçakla bombalanması, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın bombalanması, Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığının uçakla bombalanması, Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının uçakla bombalanması, TÜRKSAT tesislerinin uçakla bombalanması, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının ve yakının uçakla bombalanması soruşturmanın konusu ve kapsamında yer alan alan başlıklar.
Editör: TE Bilisim