Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Madenci camiası olarak oldukça yoğun bir süreç başladığını ifade etti.

Üzülmesi Şubesi İşyerleri Temsilcileri Toplantısı 8 Kasım 2018 tarihinde Üzülmez Şubesinde yapıldı. Şube Başkanı Tayfun Demir’in başkanlığında yapılan toplantıda, 12 Kasım 2018 tarihinde başlayacak Türkiye Taşkömürü Kurumu işyerlerine çalışan işçileri kapsayacak 28. Dönem Toplu Sözleşme taslak çalışmaları öncesinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Temsilcilere konuşan Şube Başkanı Tayfun Demir; “Arkadaşlar bildiğiniz gibi yoğun bir sürece girmiş bulunuyoruz. 28. Dönem Toplu Sözleşme.(TİS ) çalışmalarımız başladı. Sendikamız Yöneticileri ve Teknik Uzmanlarımızdan oluşan TİS komisyonumuz ilk toplantısını 12 Kasım 2018 tarihinde Genel Merkezimizde yapacak. Size gelişmeler hakkında sık sık bilgi vereceğiz. Yine Kuruma 1500 işçi alımı konusunda çalışmalar devam ediyor. Yılbaşına kadar işçi alımının gerçekleştirileceğini umuyoruz.

Yine temcit pilavı gibi devamlı gündeme sokulmak istenen Kıdem Tazminatı konusu var. Kıdem tazminatı bizim kırmızıçizgimizdir. Alın teri ile geçinenlerin, bir kürek kömür için ömür veren madencinin geleceğinin teminatı olan kıdem tazminatına kimse göz koyamaz. Ekmeğine ve geleceğine göz kayanlara madenci gerek dersi geçmişte nasıl vermişse yine aynı kararlılıkla vereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Yine Camiamızı yakından ilgilendiren ve madenciyi 4 yıl temsil edecek Sendikamızın yöneticilerinin belirleneceği seçim süreci yılbaşından itibaren başlıyor.

Önce Şube Yöneticilerimizi belirleyecek olan Taban Delege seçimlerimiz yapılacak. Şube Delegesi seçilecek arkadaşlarımız yeni şube yönetimini ve genel merkez yönetimini seçecek olan üst kurul delegelerimizi seçecek. Şube üst kurul delegelerimiz ise Genel Merkez Yönetim Kurulunu ve Üst Konfederasyonumuz olan Türk-İş Yönetimini seçecek olan Türk-İş delegelerini belirleyecek. Madenciler kurulduğu günden bugüne sendika seçimlerinde gösterdikleri demokratik tavır, geniş katılım ve ilgi, birbirlerine saygılı olma adına Türk Sendikacılık hareketine örnek olmuşlardır. Bundan sonrada böyle olacaktır. Çünkü Zonguldak maden işçisindeki dayanışma, birlikte mücadele ruhu başka yerde yoktur. Bunu dünya işçi sınıfı tarihi de iyi bilmektedir” dedi.

Üzülmez Şube İşyeri Temsilcileri, toplantıda ayrıca işyeri sorunları ve çözüm yolları konusunda görüş ve taleplerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim