Madenci Anıtı'nda Gazi İlköğretim Okulu velileri öğrencileri ile birlikte eylem yaptılar yetkililere seslendiler.Eyleme emekli öğretmenler ve Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci'de katıldı.

KAHVECİ: YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLSÜN

Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, yaptığı konuşmada Gazi İlköğretim Okulu mazisinin çok eski olduğunu ve birçok kişinin bu okuldan yetişerek ülkeye hizmet ettiğini belirterek bu yanlıştan dönülmesini talep etti.  

DEMİREL: OKULUMUZU GERİ ALINCAYA KADAR EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK

Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Demirel okulu alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. Ankara'da yapılan görüşmede AK Parti  Milletvekili Polat Türkmen'in  okulu Gazi İlköğretim Okulu olarak kullanacağınız sözünü verdiklerini ancak kendilerinin söz değil basın açıklaması yaparak bunun ilan edilmesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi; "Bir grup velimiz Ankara'ya Bakanlığa gitti. Topladığımız 624 imzayı öğrencilerimizin  Milli Eğitim Bakanımıza yazdığı mektupları, dilekçeleri oraya ulaştırdılar. Akabinde milletvekillerimizi ziyaret ettiler. Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Deniz Yavuzyılmaz ile görüştüler. Yapılan görüşmelerin ardından Polat Türkmen velilerimize o okul  sizindir, sizin öğrencileriniz Gazi İlköğretim Okulu olarak eğitimlerine devam edecektir açıklaması yapıldı.  Valiliğin önünde Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'da  direk okulunuza geçeceksiniz lakin şuan Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı araştırmalar var. Mithatpaşa belki depreme dayanıklı değildir bunun araştırılması yapılıyor. O öğrencilerde sizlerle aşağıda misafir öğrenciniz olarak eğitim-öğretim görebilirler açıklamasını  yaptılar. Polat Türkmen  ile yaptığımız görüşme neticesinde  bizlere evet okul sizindir ben bunun sözünü kendi adıma veriyorum yeni öğretim yılında aşağıda okulunuzda öğretime başlayacaksınız dedi. Biz veliler ve öğrenciler eğitime Mithatpaşa'da başlayacak lakin okulun bilindiği üzere standartları ortaokul öğrencilerine uygun değil. Sabahçı öğrenciler sabah yedi buçukta derse başlıyor. Saat 1'de okuldan ayrılıyor. Bizim öğrencilerimiz de 1'de girip 6.30 kadar okulda duruyorlar. Oranın kantini saat 2'de kapandığı için öğrencilerimiz 18.30 a kadar hiçbir şekilde su vesaire alıp karınlarını doyuramıyorlar. Bu sebepten dolayı biz Polat Türkmen'e diyoruz ki Nisan'da yapılacak ara tatilin akabinde bizim şuan bitmiş eğitime hazır okulda çocuklarımızın eğitime başlayacağınız sözünü bize lütfen basın açıklaması ile yapın. Tek talebimiz bu okulumuzu istiyoruz.  Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili ,Valisi ve Milletvekillerinin göreve çağırıyoruz ve hepsinden tek bir ağızdan olumlu cevap bekliyoruz"dedi.

SİYASETÇİ DEĞİLİZ SADECE ÖĞRENCİ VELİSİYİZ

Öğrenci Velisi Bahar Doğramacı ise hiçbir siyasi görüş olarak burada bulunmadıklarını amaçlarının sadece okul velisi olarak okullarına dönmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini  ifadesini kullandı. Gazi İlköğretim Okulu velileri eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim