Kongrenin açılış konuşmasını yapan Umut Metin şunları söyledi: "Bugün ilçe adayı olmamda desteklerini her zaman hissettiğim Sn il Başkanımız Fatih Keleş, il ilçe yönetimlerimize yanımda oldukları için teşekkür ediyorum. Siyasette güzel bir ekiple güzel Zonguldak'ımızda iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Siyasi kutuplaşmanın, ayrışmanın olduğu bu baskı ortamında ne yazık ki siyaset yapmanın şartları zor. Zaten bizlerde ekibimizle birlikte kolay bir işe talip olmadık. Gece gündüz demeden beldelerimizde ilçemizde, köylerimizde mahallerimizde vatandaşlarımızla birlikte yanyana olup devanın birleştirici gücünü ortaya koyacağız. Adalet doğru sağlanamazsa, hukuk sistemi işletilemezse, basın özgürlüğü sağlanmazsa ekonomimiz ayakta duramaz. Maalesef ki pandemi kötü bir ekonomi ile yönetilemez.
Şu günlerde pandemi koşullarında zor zamanlar geçirdik ve birçok kayıplarımız oldu. Kaybettiğimiz canlar için çok üzgünüm. Mevcut iktidarın yapmış olduğu pandemi politikaları maalesef ki başarısızlık ile devam ediyor. Birçok insan hayatını kaybetti, kimisi ise işini kaybetti. Esnafa destek verilmedi. Vatandaş destek adı altında krediler verilerek borçlandırıldı. DEVA ekonomisinde bunların hiç biri olmayacak. Sn Genel Başkanımız Ali Babacanın döneminde biriktirilen Merkez Bankası döviz rezervi 130 milyar dolar, Hazine de biriken yedek akçeler harcanmasaydı bugün esnafa da vatandaşa destek verilebilirdi. Hükümet ekonomi konusunda sınıfta kaldı.
Ne yazık ki ülkemizde son günlerde sosyal medya da yayınladığı video aracılığı ile geçmişinde Suc örgütü liderliğinden hüküm giyen bir insanın iddiaları ülkemizin gündeminde yer ediniyor. Hukukun üstünlüğü yok sayıldığı, adaletin herkese eşit şekilde sağlanmadığı günümüzde mafya ve siyaset ilişkileri ortaya çıkıyor. Bütün bu sorunlar hukukun işletilmediği, adaletin sağlanmadığı, özgürlüğün kısıtlandığı iktidarlarda görünür. Deva iktidarın da hukukun üstünlüğü ve eşit adalet anlayışı ile çok daha müreffeh günler göreceğiz. Siyaset de ayrıştırmanın olmadığı hep birlikte fikirler bazında tartışmamız ve bir araya gelebilmeliyiz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün de dediği "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtılabilecek bir güç düşünülemez" sözlerindeki gibi birbirimize bağlı olmalı nefret söylemlerinden uzak durmalıyız.
Sözlerime güzide şehrimiz Zonguldak'ımız sorunlardan bahsederek devam etmek istiyorum. Zonguldak'ımız da büyük bir istihdam sorunu bulunmaktadır. Vatandaşı Belediye ve TTK arasına sıkıştıran bir istihdam potansiyeli vardır. Bir başka sorun ise Güzide şehrimizde çarpık kentleşme ve mülkiyet sorunu. Maalesef ki mevcut iktidar ve geçmiş yönetimler bu sorunu çözemedi. Zonguldak DEVA'sına kavuştuğunda bu sorunlar çözülecektir. Zonguldak'ın devası hazır. Türkiye'nin devası hazır."

Editör: TE Bilisim