Bazı Belediye Başkanlarının uygunsuz görüntüleri ile köşesinde imalı yazılar yazan Ali Rıza, “Santimine para aldım” diyerek yaptığı şantajlarla ne kadar akıllı bir adam olduğunu sokakta konuşmaktan geri durmazken, Memurlar Lokali İşletmecisi Sami Aydın’a da önce üstü kapalı yazılar yazarak şantaj yapmıştı.

Sami Aydın gazetecileri davet ettiği basın toplantısında Ali Rıza’yla ilgili “Ali Rıza sana para vermiyorum…  Sa-na pa-ra vermiyorum kardeşim., vermeyeceğim de… Böyle rüşvet alan, isteyen bir adam nasıl çoluk çocuğunun yüzüne bakabiliyor. Zonguldak kamuoyunun kendisi hakkında neler söylediğine bir bakmalı. Cadde de yürürken kafana her yerden niye sopa yiyorsun bir bakmalı” demişti.

İşte Sami Aydın’ın o açıklamalarından özet;

 Ben o arkadaşlara karşı yasal haklarını kullanmak zorundayım. Bu arkadaşların gazetesi var. Benim gazetem yok. Ben o yüzden yasıl haklarımı kullanacağım. Sezen gazeteciliğiniz önce haberi yapıp da sonra para istemek midir? Önce parayı alıyorsun 3-4 gün yapmıyorsun. Ondan sonra tekrar yapıyorsun. Hem beni haber yaparken para alıyorsun hem de yapmamak için istiyorsun. Artık senin masken düştü. Seni Zonguldak tanıyor. Ne zaman senin gazeteden de benimle ilgili bir yazı çıksa arkadaşlarım ‘abi Ali Rıza senden ne kadar para istedir’ diye soruyor.  

Ali Rıza sana para vermiyorum… Burası yıkılsın, kendim yıkmazsam şerefsizim. Zaten yıkım kararı var. Ama sa-na pa-ra vermiyorum kardeşim., vermeyeceğim de…

Şunu da çok merak ediyorum, böyle rüşvet alan, isteyen bir adam nasıl çoluk çocuğunun yüzüne bakabiliyor. Yanında çalışanlarının yüzüne bakıyor. Çok merak ediyorum. Benim eşim ben bir ev aldım “parayı nerden buldun” diye sordu. Bunu sordu bana ya…. Yani benim param olmadığını biliyor. Kredi çektim de aldım. Ama karım param olmadığını biliyor.

Sen bu parayı istiyorsun benden, bir de çoluk çocuğunun suratına bakıyorsun. Gazeteden gönderdiğin elemana gebe kalıyorsun, rüşvet aldı diye…

Önce insan bir kendine bakmalı, kendisi hakkında ne düşünülüyor ona bir bakmalı. Zonguldak kamuoyunun kendisi hakkında neler söylediğine bir bakmalı. Cadde de yürürken kafana her yerden niye sopa yiyorsun bir bakmalı.

Sen burayla ilgili bir yazı yazabilirsin bu haberdir. Ama yalan yanlış şey yazamazsın. Para isteyemezsin…" dedi.

Yaptığı şantajlar nedeniyle Devlet koruması verilen Ali Rıza, Devlet korumasını arkasına alarak şantajlarını sürdürürken,”Fadime hala” benzetmesi yaptığı AK Partili, esnaf Aydın Arıcı’da kendisine şantaj yaptığını ileri sürenler arasında yer aldı.

Kentte "Sevgili dili ile" diyalog kurulması gerektiğini belirten Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın Devletin Polisi tarafından korunan, bu güçle şantaj ve iftira yayınları ile korku imparatorlğu kuran, kadınlara genelev or... diyen, parası olanlara şantaj yapan Ali Rıza'nın köşelerinde iğrenç yazılarını nasıl bulduğu ve Ali Rıza'ya karşı nasıl bir tutum sergileyeceği Zonguldaklılar tarafından merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim