Haber Selçuk KOÇAKLI

Çaycuma’da bir market alış veriş yapan müşterilerine her 10 dakikada bir dışarıdan poşet ile girmeyin anonsu yapması müşterileri şok etti.   Bir çok vatandaş buna tepki gösterirken, markette bulanan kasiyer ise anonsun nedeninin hırsızlık olduğunu vurgu yapması müşterileri iyice deliye çevirdi.  Bazı müşteriler ise kasiyere bu dediğiniz hırsızlıkla alakası yok, dışarıdan poşet getirmeyin anonsu yapılıyor bunun neresi hırsızlıkla alakalı cevabı verdikleri öğrenildi.  Ayrıca müşteriler bu anonsun kendilerini rencide ettiğini ve kendilerini rahatsız ettiğini kasiyere söylemelerine rağmen hiç aldırış etmeden anonsa devam edildiğini belirttiler. 

O Marketten alış veriş yapan ve olayı bire bir yaşayan bir vatandaş olayı şöyle anlattı; “Çaycuma'da büyük bir market. (Adı bende saklı.) Market çok iyi çalışıyor, yani müşteri potansiyeli yüksek. Alış-veriş için iki kişi içeri giriyoruz. Dolaşırken her 5 yada 10 dakikada yapılan anons dikkatimi çekince birden moralim yıkıldı. Ben bir müşteriyim ve böyle bir sesi duymak insani huzursuz kılar. Alacağımızı aldık, ödeme yapmak için kasaya gittik. Karşımdaki kasiyere; " bu anonsu yapmak çok ayıp, bu anons müşteriyi küçümseyici, saygısızlıktır.."

Kasiyer bayan; başka yerden alış-veriş yapan, buraya girip poşetin içine bir şeyler koyan hırsızlar var." Diye cevaplıyor.

Aramızda tartışma başlıyor. Diyorum ki; " ben müşteriyim. Yapılan anons huzur bozucu, "kim sizin patronunuz? çağırın gelsin. Sizin anonsunuz insanları küçümseyici. Anlayana, böyle bir algı veriyor. Çok ayıp. Ben yurt dışında yaşadım ve hiç bir markette veya alış-veriş mağazasında böyle bir anons duymadım."

Kasiyer; " beyefendi bu size karşı değil, hissizlik yapanlar içindir" önce kendisini haklı gibi zanneden kasiyer bayanın yüksek ses tonu düşüyor. Devam ediyorum.  Peki müşteri buraya girerken elindeki dolu poşeti ne yapacak?  Kapı girişindeki 4 yada 6 göz dolabı gösteriyor. Bakıyorsun, küçük bir dolap. Her birine bir dolu poşet ya sığar ya sığmaz. Bayan söylediklerim karşısında beni anladı, dinliyor. Ben kendimi hırsız gibi hissediyorum, o yüzden tepkim var. Hem sizin market içinde kameranız yok mu? İzleyin ve hissizlik yapanı sessizce yakalayın, bundan diğer müşterilerin haberi de olmaz. Niye böyle davranıp insanları aptal yerine koyuyorsunuz? Ürünü barkot taraması ile kasadan geçiriyorsunuz. Kapı çıkışına barkot tarayıcı cihaz koyarsanız, ödenmeyen ürünü ve hırsız yakalanır"

Kasiyer bayan; " bunu yıllar önce ben patrona teklifte bulundum, herhalde pahalı bir şey, yapılmadı." cevabini veriyor.

Bayana en son şunları söyledim: Tabi bu arada bize kulak misafiri olan müşteriler var ama kimse sesini çıkartmıyor. Bu duruma şairdim.

Ben uzun yıllar yurtdışında yasadım. Ilık defa böyle bir olayı burada yaşadım. Çaycuma merkezde sizin gibi anons yaptıran başka bir market yok. Bu ayıbınız sizin savunduğunuz gibi algı vermiyor, tam tersine küçümseyici." dedi

Editör: TE Bilisim