Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde tüp gaz bayiliği yaptıkları sırada tefecilik yaptığı iddia edilen doktorun kendilerine iş ortaklığı teklif ettiğini ve sürekli senet ve gayrimenkul alarak borçlandırdığını söyleyen Sevgül Bostancı, “Ben yandım başkaları yanmasın, yetkililer doktorun ne işi yaptığını araştırıp cezalandırsın” çağrısında bulundu.

2007 Yılında Çaycuma Devlet Hastanesinde görev yapan göz doktoru Yücel Cengiz ile tanıştıklarını ve kendilerine iş ortaklığı teklifinin yapılmasının ardından hayatlarının mahvolduğunu anlatan Sevgül Bostancı, doktor Yücel Cengiz’in tefe yöntemiyle hayatlarının bir kaosa dönüştüğünü söyledi.

Eşine düzenlediği sahte senetleri ödemelerine rağmen senetleri ve ipotek olarak verdikleri dairelerini geri alamadıklarını belirten Bostancı, yaşadıkları olayların ardından Antalya’ya göç etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Doktor hayatımızı mahvetti

Tefecilik nedeniyle bir dairesini kaybettiğini iddia eden Bostancı, “Doktor hakkında dava açtık. Bu davalar esnasında oğlum üniversiteye kızım liseye gidecekti, eşim çekten taahhüt imzalamıştı. Doktor artık kapı kapı gezip bizi takip ediyordu. Eşim taahhüt nedeniyle hapise girecekti, çocuklarımın geleceği mahvolacaktı. Eşimi Çaycuma’dan Antalya’ya gönderdim, yakalaması vardı. Bulaşık yıkamak için lokantaya girdim oğlumu üniversiteye, kızımı liseye gönderdim. Böyle 2 sene sürdü o arada gözümde kitle çıktı. Kanser teşhisi konuldu, eşim Antalya da oğlum aydında üniversitede ben Çaycuma da. Kızımla kaldım. Taahhüdü ödedik. Doktor 14 yaşındaki kızımın yanında beni tehdit etti. Doktor hayatımızı mahvetti. Senetleri ödememize rağmen vermedi, dairemizi elimizden aldı” dedi.

İyilik meleği değil, tefeci!

Doktor Yücel Cengiz’in tefecilik yaptığını ileri süren Sevgül Bostancı, ilçede bir çok kişinin doktor ile alacak verecek davası olduğunu belirtirken, “Çok zor günler geçirdik. Şu an Antalya’da hayatımızı yeniden kurduk. Ancak Yücel Cengiz’in bize yaşattıklarının yanına kar kalmasını istemiyorum. Başka canlarında yanmasını istemiyorum. Devlet yetkililerini göreve davet ediyorum. Lütfen bu doktoru, kimlerle, neden mahkemelik olduğunu, üzerindeki ve etrafındaki kişilerin malvarlığı araştırılsın. Bu doktor göründüğü gibi değil, iyilik meleği hiç değil, tefeci. Çaycuma da gözlükçü dükkanı olan kız kardeşi ile hastalar arasındaki bağlantı da araştırılmalı” dedi.

Editör: TE Bilisim