Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ihalelerle ilgili yapılan eleştirileri yanıtlarken, müteahhitlerden yana yaşanan şanssızlıklar konusunda “Şahsım ve Belediye adına söz veriyorum. Bu işlerin takipçisi olacağım” dedi.

Zonguldak Belediyesi’nin proje ihalelerinin teknik ve yaklaşık değerlerini içeren önemli bilgilerin ihale öncesi Zonguldak Belediyesi’ne kamu zararı verdiği gerekçesi ile halen Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan müteahhit Davut Acar’a sızdırıldığı haberlerinden rahatsız olan Belediye Başkanı Selim Alan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Alan, “Bununla alakalı yorum yapmak çok yersiz. Bunu TOKİ yapıyor, dosyaları inceleyecekler. Yani bu Zonguldak'a bir şey kazandırmaz sadece vatandaşın moral motivasyonu bozar. Bu konularda biliyorsunuz TOKİ tecrübeli ve bütün evrakların inceliyor.

Pazartesi-Salı gününe ihaleyi kim aldıysa bir an önce duyurur. Biz de bir an önce onunla irtibata geçeriz. Bu tip dedikoduların bu tür söylemlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ımız ne yazık ki hep söylediğim gibi bu tip şeylerden bugüne kadar çok yol kat edemedi. Önümüze bakalım, geçmişi unutalım" dedi.

Müteahhitlerden yana şanssızlık yaşamayacağız, Belediye adına söz veriyorum

 Zonguldak olarak bugüne kadar müteahhitlerden şanssızlık yaşadıklarını ancak buna bundan sonra izin vermeyeceklerini belirten Başkan Selim Alan, "Zonguldak olarak biz müteahhitlerden yana hep talihsizlik yaşadık hep şanssızlık yaşadık. İnşallah bu süreçte öyle bir şey olmayacak. Ben şahsım ve belediye adına söz veriyorum. Bu işlerin takipçisi olacağım
 

Editör: TE Bilisim