CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı.
Uzun mesajında; 19 mayıs 1919  tarihi, öylesine sıradan bir gün değildir.
           Samsun'da yakılan ve birer birer yurdun her köşesinde karşılığını bulacak bağımsızlık meşalesinin "İLK ADIMIDIR"
           Bu tarih bir Ulus'u yok etmek adına, emperyalistlerin kirli emellerini İsanbul'u işgal ederek başlattıkları süreci, M.Kemal Atatürk önderliğinde ve onun eşsiz askeri dehası ile bir halk direnişine dönüştürerek, zafer'e ulaştırma tarihidir.
           19 Mayıs 1919; tarihte bütün özgürlük mücadelesini veren mazlum ülkelere  bir miras ve örnek oluşturan eşsiz bir yıl dönümüdür.
            19 Mayıs 1919, aynı zamanda tüm Yokluklara ve Yoksulluklara rağmen, halkının şaşmaz inancı ile verilen bir bağımsızlık mücadelesinin, aklın ve bilimin egemen olduğu bir dizi aydınlanma devrimlerinin ve onun en anlamlısı olan Cumhuriyet Devrimi ile taçlandırılmasıdır.
            Günümüz de; 19 Mayıs’da atılan bu ilk adımı ve yakılan bağımsızlık ateşini yok etme uğraşı veren emperyalizm ve karşı devrim sürecindeki ısrarlı aymazlara verilecek yeni bir ders niteliği taşımaktadır.
             Emperyalistlerin Cumhuriyetimize, topraklarımıza, hatta sınırlarımızın ötesine dayattıkları sözüm ona tüm çözümlerin, kendi siyasi çıkarlarının ötesinde göremeyenlerin, ülkemize, bağımsızlığımıza verecekleri hiç bir şey yoktur.
              Her geçen gün hızla bozulan ekonomik dengeler, adalet mekanizmasının ve liyakatın uğradığı inanılmaz erozyonlar, israfın devlet katında bilinçli bir şekilde önlenemeyen yükselişi, üretmiyen üretimi hedeflemeyen ve bütün Cumhuriyet kazanımlarını, birikimlerimizi hovardaca satanlara karşı yeniden, 19 Mayıs 1919’un mücadeleci, bağımsızlıkçı, eşitlikçi, ilkeli, devrimci ruhunu hep birlikte başlatmalıyız.
               Bu duygu ve düşüncelerle; gençlere her zaman farklı bir değer veren ve katan, eşsiz devrimci M.Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını tükenmez bir sevgi, saygı ve rahmet duygularımla anıyorum.
                Halkımızın, gençlerimizin Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramlarını tüm içtenliğimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Editör: TE Bilisim