İyi Parti İl Başkanı Erkmen yaşanan olumsuz olayları körü körüne eleştirmenin doğru olmadığını ancak yaşanan süreçte yetkilileri daha sağ duyulu olmaları gerektiği konusunda uyardı. Elektrik hatlarının Ulutan barajına kadar olan kısmının mutlaka yer altına alınması ve baraja jenaratör temin edilmesi gerektiğine dikkat çeken Erkmen sadece kar yağışını değil olası diğer afetleride gözönünde bulundurmak gerektiğini kaydetti

Erkmen'in açıklaması şöyle; 'Olumsuz hava koşularında, olumsuzlukları gidermek için canla başla çalışan bütün görevlilere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ancak onların özverili çalışmaları, bağlı bulundukları kurumların sorumluluklarını ortadan kaldırmıyor. Bu sabah ve dün yaşananlara baktığımızda elektrik, su , anaartel yolların açık tutulması gibi pek çok konuda olumsuzlukların yaşandığını hep birlikte gördük, yaşadık ve yaşıyoruz. Bu sabah ana yolların bile açık olmaması sonucu işine gidenlerin, hastaneye ulaşmak isteyenlerin yürüyerek gittiklerine şahit olduk, yerel basında bunlarla ilgili haberleri takip ettik.

Amacımız körü körüne eleştirmek değil, ancak yaşananlardan dersler çıkarıp, bir daha bu tip olayların yaşanmamasını istemek, buna göre önlemlerin alınmasını sağlamaktır.

Şöyle ki: Baraja elektrik sağlayan hattın üzerine ağaç devrilmesi sonucu elektriklerin kesik olduğu, bu nedenle şehre su verilemediği ifade edilmiştir, bu nedenle bundan sonra ki süreçte benzer sıkıntıların yaşanmaması için, ÇAYDAMAR Mahallesine (köy hizmetleri civarı)kadar yeraltına alınan elektrik şebekesinin Köy Hizmetleri'nin oradan baraja kadar mutlaka havadan değil yer altına alınarak, baraja elektrik sağlanması gerekmektedir. Bu anlamda EnerjiSa yetkililerini acilen bir- iki kilometrelik hattın yeraltına alınması açısından yatırım yapmaya davet ediyor, Kamu ve yerel yetkililerinde bu konuda takipçi olmasını talep ediyoruz.

İkinci bir önlem, yaşanan bu olaylar bize barajın jeneratörünün olmadığı gerçeğini göstermiştir. Bir taraftan hatlar yer altına alınırken, bir taraftan da işin teknik konusu çözümlenip, jeneratör temin edilerek mutlaka barajda faaliyete geçirilmelidir. Vatandaş su parasını belediyelere öderken, borcunu yerine getirirken, belediyelerinde vatandaşa kesintisiz su temin etme görevini yerine getirmesi gerekmektedir. Pek çok konuda Ankara'dan belediyelerine parasal kaynak bulduklarını söyleyen belediyelerimizin bu konuda mali açıdan bir zorlukla karşılaşmayacaklarını düşünmekteyiz.

Sadece kar ve kış koşullarını düşünmeyelim! Allah korusun, olası bir deprem ve benzeri doğal afetlerde bugün yaşadıklarımızın daha kötüsünü yaşar, bir iki gün değil günlerce sıkıntı çekebiliriz.

Biz İYİ PARTİ" olarak; yetkilileri sorunları sağduyuyla çözümleme konusunda bir kez daha gözden geçirmeye ve ortadan kaldırılması için gereğini yapmaya davet ediyor, Kamuoyuna saygılarımızla görüşlerimizi arz ediyoruz.'

Editör: TE Bilisim