Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi, 24 yaşındaki Elif Sinan’ın öldürülmesine ilişkin karar açıklandı.

Emekli madencinin kızı olan Elif Sinan, geçtiğimiz yıl 4 Ağustos tarihinde kalbinden bıçaklanmış olarak sevgili Tuğrul Akan (27) tarafından hastaneye kaldırılmış, yaşanan tartışma nedeniyle genç kızın kalbine bıçağı saplayarak intihar ettiğini iddia etmişti.

Tuğrul Akan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında `kasten öldürme´ suçundan dava açılarak ilk duruşmada tutuklanmıştı. Tuğrul Akan'ın tutuklu yargılandığı dava da kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çevrildiği öğrenildi.

Kadın cinayetlerini yakından takip eden CHP Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanı Merve Kır, müebbet hapis kararının ardından “Elif için adalet geçte olsa sağlandı. Elif Sinan için bir yılı aşkın süredir devam ettirilen adalet mücadelesinde bugün karar verildi.

Fail iyi hal indirimi uygulanmadan kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Elif için bugün sağlanan adalet, bu ülkenin bütün kadınları ve çocukları için sağlanmış oldu” dedi.

Editör: TE Bilisim