Zonguldak Lavuar Alanı proje ihalesi iki ayda bir ertelenirken, Millet Bahçesi Projesi’de yapılmayı bekliyor.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki gün Bartın’a giderek bir çok yatırım sözü verirken, Bartın’a 71 bin metrekare büyüklüğünde Millet Bahçesi yapılacağını açıkladı.

Bartın belediye Başkanı MHP’li olmasına rağmen istediği yatırımları alırken, 10 yıl aradan sonra AK Parti’ye geçen Zonguldak Belediyesi verilen sözlerin bir an önce hayata geçmesini bekliyor.

Bartın'a 71 bin metrekare büyüklüğünde millet bahçesi
Türkiye genelinde 292 millet bahçesi yaptıklarını ifade eden Bakan Murat Kurum, "Ülke genelinde 292 millet bahçesi yapıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de 42 millet bahçemizi milletimize armağan ettik. Bartın’da da 71 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi projemiz var. Bartın millet bahçemiz için yer belirleme çalışmalarını bu ziyaretimizde tamamlıyoruz. İnşallah Nisan ayı içerisinde ihalesini yaparak inşa çalışmalarına başlayacağız. Şunun altını önemle çiziyorum. Bartın, iklim değişikliğinden en çok etkilenen illerimizden biri. Yapılan araştırmalara göre son 20 yılda Bartın’da yağışın hem şiddeti hem de oranı arttı. Biliyorsunuz bu nedenle Bartın’da 3 büyük taşkın yaşandı. İşte bu nedenle Bartın’da altyapıya çok önem veriyoruz, meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bugün, İller Bankamızla Bartın’ımızda 41 projeye 195 milyon lira desteğimiz oldu. Şu an toplam yatırım bedeli 45 milyon lira olan 3 projemiz devam ediyor. 39 milyon TL sözleşme Bedelli Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatımızda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki yıl tesisimizin inşasını tamamlayarak hizmete alacağız. Böylece uzun yıllar boyunca Bartın’ımızın gündemini meşgul eden çöp sorununu kesin olarak çözüme kavuşturuyoruz. 2002 yılında il sınırları içerisinde atık su arıtma tesisi bulunmazken 2020 sonu itibarıyla 5 adet atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yaklaşık %89,1’ine (89.812 nüfusa) hizmet veriyoruz. Amasra, Çakraz, Kozcağız, İnkumu Organize Sanayi Bölgelerindeki atık su artıma tesislerini de hizmete aldık. Yine Ulus’ta atık su arıtma tesisimizin çalışmaları da devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu tesisimizin de inşaatını tamamlayacağız. İlaveten Hasankadı ve Abdipaşa beldelerindeki atık su arıtma tesislerimizin projeleri hazır, ihalelerini en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Tüm bu projelerimizle Bartın çayı ve kollarını temiz tutuyor, şehrimizin doğasını en güzel şekilde koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Bartın için sosyal konut üretiminden millet bahçesine, kentsel dönüşümden çevre yatırımlarına kadar her alanda hizmetlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz; Güçlü bir Türkiye için Güçlü Şehirler kurmaktır. Biz her zaman eser siyasetiyle hareket ediyor, tüm şehirlerimizi bu anlayışla imar ve inşa ediyoruz, yaşatıyoruz. İnşallah Bartın’ımızı da hep birlikte imar, inşa ve ihya edeceğiz. Ben; sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum" şekline konuştu.

Bartın Milletbahçesi projesi

Editör: TE Bilisim