Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, emeklilerin yıllarca devlete prim ödediğini işaret ederek, bugün verilen maaş artışlarını bir lütufmuş gibi sunulmasını eleştirdi.     

“Emekliye verilen maaş bir lütuf değildir” diyen Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, memur ve emekliye verilen zam oranına tepki göstererek, artan yoksulluğa rağmen çalışanların ve emeklilerin hak ettiği ücret artışının olmadığını söyledi.

Başkan Kutayer açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Memur ve Emeklilere verilen artış enflasyonun altında kaldı. Çünkü TUİK’in açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmadı. Vatandaşlarımızın alım gücü düştü. Her gün her ürüne yeni zamlar gelirken Memur ve Emekliye verilen yüzde 30’luk zam artışı reva görüldü. Üstelik birde bu zamlar müjdeymiş gibi açıklandı.

EMEKLİLERE VERİLEN MAAŞLAR BİR LÜTUF DEĞİLDİR

Hayatları boyunca çalışmış, devletine primi ödemiş, vergisi vermiş insanımız en iyisini hak ediyor. Bu iktidar döneminde nefes alabilecekleri bir maaşla da yaşayamayacaklarını hepimiz biliyoruz. Yeni şeyleri geçmişten ilham alarak geleceği inşa edecek olanlar söyleyebilir.”

Editör: TE Bilisim