Zonguldak İl emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından  Çaycuma ve Devrek ilçelerinde bulunan eğlence mekanlarına “Huzur İlçe” uygulaması denetimi yaptı.

Yapılan denetimde Asayiş Şube Müdürlüğü 4 ekip, 13 personel ile  “Huzur İlçe” uygulaması yapılmış olup, söz konusu uygulamada;10 adet umuma açık eğlence yeri denetlenmiş, 112 şahıs incelenmiştir.

Uygulama kapsamında;

Lokal faaliyeti yürüten bir işyerinde kumar oynayan 4 şahsa 1.036.00TL idari para cezası uygulanmış, iş yeri sahibine Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlamak Suçundan adli işlem yapılmış, kumar parası ve oyun gereçlerine el konulmuştur.

Lokal faaliyeti yürüten bir iş yerinden Tehdit suçundan aranan 1 şahıs yakalanmıştır.

İçkili Eğlence faaliyeti yürüten bir işyerinde Silahlı Tehdit, Konut Dokunulmazlığını İhlal ve Hakaret olmak üzere 3 ayrı suçtan toplam kesinleşmiş 5 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan 1 şahıs yakalanmıştır.

3 iş yerine konsomatris bayan çalıştırmak, kapalı alanda sigara içilmesine müsaade etmek, sigorta kaydı yapmadan işçi çalıştırmak, kapanış saatlerine uymamak gibi mevzuata aykırı fiiller sebebiyle;

1 iş yerine ruhsatsız olarak faaliyet yürütmesi sebebiyle

 Belediye’ye gönderilmek üzere tutanak tanzim edilmiştir.

Ayrıca bir işyerinde konsomatris olarak çalışan Ukrayna uyruklu şahsın vize süresinin dolduğu tespit edilerek sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altına alınmıştır.

Editör: TE Bilisim