Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Emekli ve memura ek zam müjdesi veren Başkan Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30.5 oranına çıkararak onlara destek sağlamış oluyoruz. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşoı 2 bin 500 TL olacak." ifadelerini kullandı. Erdoğan, vatandaşa yapılan kömür yardımlarının artık doğalgaz faturası olarak da verilebileceğini ifade etti. Yüz yüze eğitim ile ilgili net konuşan Başkan Erdoğan, "Tedbirleri artırarak yüz yüze eğitime devam edeceğiz." dedi.

DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ

Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımları artık doğalgaz faturası olarak da verilebilecek. 165 milyar TL kamu kaynağından karşılandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Dünyadaki fiyat artışlarından etkileniyoruz. Bu ülkemize mahsus bir durum değildir. Enflasyonun boynunu kırarak, tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız. Döviz kurundaki dalgalanmanın da bunun etkili olduğunu biliyoruz. Döviz kurundaki köpüğü aldığımızda nasıl daha gerçekçi bir tablo önümüze çıktıysa, enflasyonda da bunu yapacağız.

MEMURA YÜZDE 30.5 ZAM

Memura yüzde 30 buçuk zam yapıldı. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

Editör: TE Bilisim