Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret etti. 

Ziyarette, Vali Erdoğan Bektaş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, AK Parti Milletvekilleri, İl Başkanı hazır bulundu. 

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Zonguldak’ta tarihi bir gün yaşıyoruz. Kura çekimi de şu anda başladı ve devam ediyor. İnşallah 500 kişi de en kısa zamanda alınacağını ümit ediyoruz."

Bakan Dönmez’de ; “Bugün Zonguldak’ta önemli tarihi günlerden birisidir. Bin 500 işçi alımıyla ilgili sürecin ilk aşaması olan bin işçimizin kura ile tayin için burada bulunuyoruz. Zonguldak’a  her fırsatta geliyoruz. Biz sendikaların çalışma hayatımızın en önemli aktörlerden birisi olduğuna inanan bir bakanlığız. Bugüne kadar da bu ilişkilere çok önem verdik. Madencilik sektörü iş riski açısından diğer sektörlere göre daha göreceli iş riski yüksek bir iş kolumuzdur. Fakat son dönemde hem yasal mevzuat hem ikincil mevzuatta yapılan düzenlemelerle iş güvenliği noktasında azami ölçüde bir güven için kolları sıvamış durumdayız. Nitekim yapılan bu düzenlemeyi sıklaştıran denetimlerden dolayı geçtiğimiz yıl ölümlü iş kazası oranı madencilik sektöründe yüzde elli azaldı. Elbetteki amaç sıfır kazadır.

Bunun için de inşallah çalışacağız. Burada iş verene kadar ikimize de büyük sorumluluk düşüyor. Onlar da ailelerini düşünmek suretiyle çalışıp daha hassas olacaklardır. Bir anlık dalgınlık da Allah göstermesin kendisinin canı acıyabilir hem de çalışma ekibinin hayatını tehlikeye atmış olabiliriz. Bunun için eğitim  şarttır. Bunun için pratik yapacağız kuralları harfiyen uygulayacağız.

Burada en büyük riskimiz bana bir şey olmaz güvencesidir. Hep bana bir şey olmayacakmış gibi davranacağız. Bu tip kazaların önüne geçebilirim bunun için ne yapacağız kuralları harfiyen uygulayacağız. Mühendislerimize şunu söylüyoruz. Eğer iş yerinde iş güvenliği teçhizatında bir eksiklik varsa gelin bize söyleyin. Ama ben şu güne kadar hiçbir işçi kardeşimizin şu eksiktir dediğini bilmiyorum. İnşallah bunun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu yıl işe başlayacak kardeşlerimize hayırlı olsun diliyorum.”

 

Editör: TE Bilisim